Nu har den ekologiska och KRAV-märkta tranbärsdrycken från Finnerödja fått ett förbättrat och uppdaterat recept med hela 22 procent tranbär.

Tranbär påminner lite om lingon i smaken och flera studier har visat att tranbär har positiva hälsoegenskaper eftersom det innehåller antioxidanter, c-vitamin och flera mineraler. Inom folkmedicinen sägs att tranbärssaft kan förebygga urinvägsinfektioner.

Finnerödja Tranbärsdryck innehåller nu hela 22 procent tranbär, en rejäl ökning från tidigare 14 procent.

– Vi såg över receptet på vår populära tranbärsdryck för att öka andelen bär och samtidigt behålla den goda smaken, säger Richard Mahrle, Brand Manager för Finnerödja på Heba Food & Beverages som producerar drycken i Sverige.

– Finnerödja är en storsäljare bland bärdrycker. I praktisk drickfärdig 1-litersförpackning finns smakerna blåbär, havtorn och granatäpple förutom tranbär. Det finns även klimatsmarta koncentrat på 2 dl som blandas med vatten och ger 1 liter drickfärdig dryck i smakerna tranbär, blåbär, granatäpple och lingon, säger Richard Mahrle.

Finnerödjas bärdrycker är dessutom KRAV-märkta, varsamt sötade med ekologiskt råsocker och är helt fria från färgämnen, bekämpningsmedel och konserveringsmedel.

Finnerödja Tranbärsdryck finns på ICA, Coop och Hemköp.