Under torsdagen den 5/12 stod det klart att Grönsakshuset i Norden AB förvärvar Köket & Gården i Helsingborg. Grönsakshuset i Norden, som är en av Sveriges ledande leverantörer inom frukt och grönt, gör med detta förvärv en stor satsning på att stärka sin ledande position i landet.

Läs också: Hebe Frukt & Grönt förvärvar Kinnefrukt

-Köket & Gården har sitt lager och kontor beläget Helsingborg, vilket ligger strategiskt bra för Grönsakshuset som nu har ännu större möjligheter att jobba närmre Europa med egen import, samt stärka sin logistikkedja i Norden, säger Håkan Larsson VD Grönsakshuset i Norden.

Köket & Gården har också skapat en digital saluhall som ska föra producenten närmre slutkund. Driften kommer tas över 2/1 2020 och vi ser fram emot fortsatta och nya samareten med våra gamla och nya kunder, samt våra nya medarbetare.

-Tillsammans med Köket & Gården och dess starka varumärke kommer vi fokusera på att fortsätta stärka vår position inom Foodservice och HoReCa. Vi ser också stora synergier med vår nystartade matproduktion där vi tar fram vegetariska och veganska produkter baserade på svenska råvaror. Grönsakshuset har idag en omsättning på ca 500 mkr och Köket & Gården ca 120 mkr vilket innebär att efter sammanslagningen blir vi en av de största fristående privatägda aktörerna för frukt & grönt på marknaden, säger Håkan Larsson.