Fredrik Lagercrantz har utsetts till ny CFO för ICA Gruppen. Fredrik kommer närmast från Attendo, där han varit CFO sedan 2018. Han har tidigare varit ansvarig för bland annat business control på Swedish Match i åtta år. Fredrik Lagercrantz går in i ICA Gruppens koncernledning och tillträder sin roll senast den 4 juli 2023.

− Fredrik har gedigen CFO-erfarenhet från olika branscher och erfarenhet av att driva verksamheter med ett kommersiellt fokus. En viktig del i arbetet framåt kommer handla om att leda samverkan med alla delar av organisationen samt med styrelser. Fredrik har de ledaregenskaper som krävs för att leda finansfunktionen inom ICA Gruppen. Jag är mycket glad att Fredrik har valt att börja hos oss, säger Nina Jönsson, vd ICA Gruppen.

− Jag har länge varit intresserad av detaljhandel och utifrån kunnat se hur framgångsrik ICA-modellen har varit och är. Nu hoppas jag med mina erfarenheter och kunskaper kunna bidra till att stärka modellen och kunderbjudandet ytterligare, i en delvis ny fas i ICAs utveckling och med en turbulent omvärld. Jag ser verkligen fram emot att vara med och bidra till ICAs fortsatta utveckling, säger Fredrik Lagercrantz, tillträdande CFO ICA Gruppen.

Fredrik Lagercrantz efterträder Sven Lindskog, som tidigare meddelat att han lämnar rollen som CFO till sommaren.