Ulf Zenk, för närvarande CFO för Lantmännen, har utsetts till ny CFO för Bergendahls-koncernen efter Dan Lundqvist, som går i pension under hösten 2019. Ulf Zenk blir därmed ansvarig för koncernens ekonomi- och finansavdelning samt för koordineringen av ekonomi- och finansfunktionerna i dotterbolagen Bergendahls Food, EKO, Granit och Glitter.

Bergendahlskoncernens nye CFO, Ulf Zenk, är 56 år och civilekonom. Han har i snart sju år varit CFO för Lantmännen-koncernen, som idag har en årsomsättning på över 45 miljarder kronor genom verksamheter i 22 länder. Ulf har utöver tiden på Lantmännen också en gedigen erfarenhet från positioner som CFO för Bong och från ekonomifunktionerna i bolag som Malaco Leaf, Coca-Cola, Master Foods och Procter & Gamble.

Lars Ljungälv, koncernchef Bergendahl & Son. Foto: News Øresund

– Ulf har den perfekta profilen för att fortsätta utveckla koncernens finansfunktion och vi är mycket glada över att ha lyckats locka över honom från Lantmännen. Han kommer med sin erfarenhet och kompetens inom andra delar av konsumentsektorn att tillföra mycket till det förändringsarbete som ligger framför oss, säger Lars Ljungälv, koncernchef för Bergendahlskoncernen.

Ulf Zenk tillträder sin nya tjänst i oktober 2019 och efterträder Dan Lundqvist, som går i pension under hösten. Dan kommer dock att var tillgänglig som resurs för både koncernen och ekonomifunktionen i Bergendahls Food fram till 30 november 2019.

– Jag är glad för och ser fram emot möjligheten att återvända till Skåne och arbeta i familjeföretaget Bergendahls, ett unikt företag med stor potential, som jag följt nära bl a i mitt arbete på Lantmännen, säger Ulf Zenk.

– Jag ser även fram emot att nu komma närmare detaljhandeln och konsumenten. Jag tror jag kommer kunna bidra med mina tidigare erfarenheter på ett bra sätt.