För att stärka företagets position inom hållbarhet ytterligare har Lidl nu inrättat en ny roll och utsett Mattias Tas till hållbarhetsansvarig för fastighetsavdelningen.

Mattias Tas kommer i sin nya roll ansvara för att Lidl ska fortsätta vara banbrytande och ligga i framkant när det kommer till hållbar fastighetsutveckling och innovation. Rollen som hållbarhetsansvarig för fastighetsavdelningen är helt nyinrättad och är en del i Lidls fokuserade satsning på hållbar utveckling.

Läs också: Jens Classon en av årets supertalanger

– Jag är otroligt taggad inför det här uppdraget. Efter nästan ett decennium på Lidl är jag mycket stolt över att vara del i ett bolag som hela tiden utmanar och vill ligga i framkant, särskilt när det kommer till hållbarhet. I min nya roll ser jag fram emot att bidra till fortsatt utveckling av Lidls hållbarhetsarbete och vår ambition att vara en viktig samhällsaktör som gör skillnad, säger Mattias Tas, hållbarhetsansvarig fastighet på Lidl Sverige.

Mattias Tas
Mattias Tas Hållbarhetsansvarig Fastighet på Lidl Sverige.

När Aktuell Hållbarhet senast utsåg de mest spännande hållbarhetstalangerna under 33 år placerade sig Mattias Tas på den prestigefulla listan. Mattias har arbetat på Lidl sedan 2010 och har sedan 2014 varit projektledare inom bygg. Han har bland annat ansvarat för miljöcertifieringen av Lidl-butiken i Växjö som 2017 mottog den internationella miljöcertifieringen BREEAMs högsta nivå Outstanding. Butiken fick också utmärkelsen Årets BREEAM-projekt på Sweden Green Building Awards 2018 och vann 2017 priset för Världens grönaste nya handelsbyggnad.

Läs också: Lidl är just nu bäst i klassen

Mattias driver också miljöcertifieringen av den nya butiken på Gotland som blir pilot för den nya certifieringen NollCO2, ett projekt som drivs och utvecklas av Sweden Green Building Council. Kraven för den nya certifieringen NollCO2 är bland de tuffaste i världen och målet är att den nya butiken ska bli helt klimatneutral.