Vid årsskiftet tog Fredrik Nilsson över rollen som vd på Berte Qvarn i Slöinge efter Johan Bäcklund. Fredrik har jobbat inom företaget sedan 2016, och har tidigare innehaft positioner som råvaru- och marknadschef samt vice vd på företaget.

Berte Qvarin i Halländska Slöinge.

– Jag har varit här sedan 2016 och det känns som att vi hittat en lösning där vi behåller vår kompetenta personal och samtidigt hittar en intern lösning för vd-övergången. Det innebär att vi snabbt går vidare och inte har så lång uppstart. För min egen del så är det givetvis både intressant och spännande att få vara med och förvalta ett mer än 450-årigt företag, säger Fredrik Nilsson, i ett pressmeddelande.

Familjeföretaget Berte Qvarn har en lång historia och är i dag en av Europas modernaste kvarnar. I mjölproduktionen har man höga ambitioner gällande såväl kvalitet som hållbarhet.

Lovisa Stenström, vd Bertegruppen.

– Det känns jättebra att Fredrik går in som vd, han är en trygg och stabil person som kan Berte Qvarns verksamhet bra och är involverad i arbetet i Bertegruppen inte minst med hållbarhetsarbetet där kvarnen spelar en viktig roll, säger Lovisa Stenström, vd Bertegruppen.

Tidigare vd Johan Bäcklund stannar i företaget som qvarnmästare och produktionschef, med ansvar för att trimma produktionen i kvarnen, utbildning och att vidareutbilda mjölnare samt Bertegruppens hållbarhetsarbete.