Sortimentet består av shakes, puddingar och nya produkten FLUFF. Alla produkter är proteinrika, har inget tillsatt socker och är laktosfria. De är gjorda på färsk mjölk och finns i den kylda mejeridisken.

– Vi vet att många söker efter proteinmellanmål som känns nyttiga och samtidigt smakar gott. Genom PROfeel® erbjuder vi ett sortiment med hög proteinhalt men lågt kaloriinnehåll. Färskheten gör att de smakar riktigt gott, vilket vi fått bekräftat genom smaktester. Variation är viktigt för konsumenterna och vi är därför glada att som första leverantör kunna erbjuda just färska proteinprodukter i nya spännande varianter och smaker, säger Anna Nicou på Valio.

PROfeel® FLUFF
PROfeel® FLUFF är en helt ny typ av produkt, en kvargmousse med lätt och luftig konsistens. Produkten passar perfekt som mellanmål, efter träning eller när man är sugen på ett gott mellanmål. Den finns i två friska smaker; hallon-blåbär och äpple-päron. En förpackning innehåller 13 gram protein.

PROfeel® Proteinshake
Valios nya proteinshake har en fyllig och krämig konsistens. Produkten innehåller hela 25g protein per förpackning, vilket gör den till ett perfekt mellanmål efter träningspasset. Valio PROfeel® Proteinshake innehåller dessutom 40 procent av det dagliga rekommenderade intaget av D-vitamin och den finns i smakerna choklad och hallon-choklad. Eftersom förpackningen är återförslutningsbar fungerar den utmärkt när man är på språng.

PROfeel® Proteinpudding
Proteinpuddingarna har en krämig och len konsistens och lanseras i två populära smaker – choklad och gräddkola. De är gjorda på färsk mjölk och innehåller 20g protein per förpackning. Precis som alla produkter i PROfeel® serien så är puddingarna laktosfria och helt utan tillsatt socker.

Produktinformation:
Nyheterna finns i butik från vecka 19. Rekommenderat konsumentpris för PROfeel® FLUFF, 130 g är 12,50 kr medan PROfeel® Proteinshake, 250ml och PROfeel® Proteinpudding, 180 g, kostar 14,90 kr styck