Bagaren och Kocken har rekryterat Christina Ståhl som ny VD. Christina Ståhl, tidigare VD för bland annat MQ och Mio, ansluter till Bagaren och Kockens expansiva verksamhet i januari.

Bagaren och Kocken, som är en av Nordens ledande e-handlare inom köksmaskiner och köksredskap, befinner sig i en kraftig tillväxtfas. Efter fusionen med det danska e-handelsbolaget Go Shopping har företaget stärkt sin nordiska position och genomfört en rad omfattande investeringar under den senaste tiden, bl.a. i ett nytt huvudkontor och centrallager i Torslanda i Göteborg, samt i flera nya system.

Med rekryteringen av Christina Ståhl, samt flera övriga förstärkningar av ledningsgruppen, står Bagaren och Kocken redo att ta nästa kliv i utvecklingen – mot nästa milstolpe med en 1 miljard kronor i omsättning och en god lönsamhet.

– Vi är väldigt entusiastiska över att ha lyckats få ombord en person av Christinas kaliber. Bagaren och Kocken är på god väg att bli ett stort bolag med verksamhet i flera länder, vilket ställer krav på att balansera tillväxt med ett stabilt företagsbyggande. Med Christina får vi inte bara en ytterst kunnig och erfaren VD, utan också en väldigt uppskattad ledare som har förmåga att få med sig och höja sin omgivning säger Cato Broberg, styrelseordförande i Bagaren och Kocken och VD för Egmonts e-handelsområde.

Christina Ståhl har över 20 års erfarenhet från retailbranschen där hon haft stora framgångar. Hennes resa startade inom ICA-koncernen och tog vidare fart hos möbelkedjan Mio där hon på kort tid lyckades vända förlust till vinst. De närmsta åren har hon verkat som VD för MQ-koncernen under en intensiv omställningsfas.

– Det känns otroligt inspirerande och jag är väldigt stolt över att ha fått förtroendet att leda Bagaren och Kocken-gruppen. Med sin starka entreprenörsanda och ledande position som expert inom köket har företaget alla möjligheter att fortsätta växa och nå framgång. Jag sätter också ett stort värde på att bli en del av mediekoncernen och stiftelsen Egmont – en ägare som kombinerar affärsmässighet och långsiktighet med ett starkt fokus på att hjälpa utsatta barn och unga till ett bättre liv, säger Christina Ståhl.

Christina Ståhl påbörjar sin nya tjänst den 13 januari.

Nya medlemmar i Bagaren och Kockens ledningsgrupp är äveninköpschefen Henrik Ekelund, tidigare Netonnet, och logistikchefen Magnus Johansson, tidigare Mat.se.