Den 16 januari tar Malin Jennerholm över som VD på Svenska Retursystem. Med lång erfarenhet från ledande positioner inom livsmedelsbranschen träder hon efter årsskiftet in i rollen att leda och fortsätta utveckla branschens gemensamma cirkulära system för hållbara varuflöden.

Under 2021 bidrog Svenska Retursystem till att branschen sparade in 36.000 ton CO2 genom sitt effektiva och klimatsmarta system med gemensamma lastbärare. Bolaget arbetar hållbart i alla dimensioner med syftet att minska livsmedelsbranschens klimatpåverkan. Inför de kommande åren har styrelsen tagit beslut om stora investeringar i fortsatt utbyggnad och tillväxt, samt accelererad digitalisering.

– Jag är glad över förtroendet att få leda en verksamhet som är en riktig pionjär inom den cirkulära ekonomin och samtidigt aldrig har varit så relevant som nu. Jag är imponerad av hur verksamheten har utvecklats under de senaste åren och ser en stor potential i de progressiva möjligheter som ligger framför bolaget. Med hjärtat i hållbarhet, ledarskap och tillväxt ser jag fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med mina nya kollegor, säger Malin Jennerholm, tillträdande VD för Svenska Retursystem.

Malin har en lång bakgrund inom livsmedelsbranschen med ett flertal ledande positioner, senast som VD för Orkla Confectionery & Snacks Sverige och dessförinnan roller inom Jacobs Douwe Egberts och Mondelez International. Hon sitter också i styrelsen för Cloetta AB och Sweden Food Arena.

– Vi välkomnar Malin och är mycket glada över att hon har tackat ja till att leda SRS in i nästa spännande fas. Jag är övertygad om att hon kommer att ta vara på vår stora tillväxtpotential och fortsätta utveckla vår cirkulära affärsmodell mot ökad digitalisering och spårbarhet. På så sätt kan vi göra verklig skillnad för hela livsmedelsbranschens hållbarhetsagenda och effektivitet, säger Magnus Lagergren, styrelseordförande för Svenska Retursystem.

I samband med att Malin tillträder lämnar nuvarande VD Anna Elgh bolaget. Under Annas ledning har bolaget haft en kraftig tillväxt med lönsamhet samtidigt som organisationen infört ett modernt ledarskap där en stor del av medarbetarna arbetar i självstyrande team. Anna lämnar efter sig ett bolag med starkt strukturkapital.

– Efter nio lärorika, spännande och roliga år känns det bra att få lämna över stafettpinnen till Malin som med sin bredd och bakgrund kommer att ta bolaget vidare på resan mot en hållbar framtid. Jag är övertygad om att SRS kommer fortsätta att utvecklas starkt såväl tillväxtmässigt men också digitalt baserat på den starka entreprenörsandan och det stora engagemanget som finns i bolaget, säger Anna Elgh, nuvarande VD för Svenska Retursystem.