Apotek Hjärtats traditionsenliga julsortiment av välsmakande klassiker får nu sällskap av årets nyheter – ett svart te med smak av äpple, röda vinbär och mild pepparmynta och mandlar med vit choklad och kokos. En stående favorit är årets senap, denna gång med friska inslag av ingefära som tillför en härlig fräschör till julbordet.

Det återkommande julsortimentet från Apotek Hjärtat andas tradition och präglas av klassiska smaker som hör julen till, som saffran, apelsin och kanel. Att köpa sina julfavoriter på apotek är självklart för många, men inte alla känner till historien bakom produkternas plats på apotekshyllan. Förr såldes nämligen saffran, lakrits och senap som folkmedicin när vi gick mot kallare årstider.

LÄS OCKSÅ: Hon blir ny e-handelschef på Apotek Hjärtat

Utöver det klassiska julsortimentet presenteras varje år ett antal nyheter tillsammans med en ny smak på storfavoriten ”Årets senap”.

– Våra julprodukter har blivit en del av jultraditionen för många av våra kunder. Samtidigt vill vi varje år bjuda på några spännande nyheter som möter trendande smakbilder. Vår senap får återkommande sällskap av nya smaker och har denna gång smaksatts med ingefära som gifter sig fint med de karaktäristiska smakerna från senapen, säger Karin Andrén, kategorichef på Apotek Hjärtat.

De nya dragerade mandlarna med vit choklad och kokos passar perfekt att avnjutas under kalla vinterkvällar tillsammans med årets nya svarta te, med smak av äpple, röda vinbär och mild pepparmynta.

Julsortimentet finns tillgängligt på samtliga apotek* samt apotekhjartat.se från den 2 november 2020.

Julnyheter från Apotek Hjärtat 2020

Senap, årets smak är ingefära. 175 g, 44,90 kr.
Få produkter är så tydligt förknippat med det svenska julköket som senap. I år erbjuder Apotek Hjärtat en klassisk grovkornig senap som smaksatts med ingefära som tillför en härlig fräschör och kryddighet.

Svart te – äpple, röda vinbär och mild pepparmynta. 90 g, 44,90 kr. 
Svart te med värmande smaker som för tankarna till mysiga höst- och vinterkvällar framför brasan. Teet har mustiga och fruktiga toner från äpple och röda vinbär med inslag av pepparmynta.

Choklad- och Kokosmandlar. 150 g, 44,90 kr.
Dragerade mandlar med överdrag av len vit choklad och kokosflingor.

Samtliga produkter i julsortimentet
Saffran finmald. 0,5 g, 29,90 kr
Senap original. 175 g, 44,90 kr
Roobios- apelsin, vanilj, kanel. 90 g, 44,90 kr.
Chokladmandlar. 150 g, 44,90 kr.
Chokladhjärtan. 130 g, 44,90 kr.
Lakritschoklad. 150 g, 44,90 kr.
Chokladtryfflar. 150 g, 44,90 kr.
Honung. 154g, 44,90 kr.
Marmelad Saffran & Apelsin 150 g, 44,90 kr.
Glöggkrydda. 25 ml, 44,90 kr.
Pepparmyntsolja. 10 ml, 44,90 kr.

*Med undantag för apotek i anslutning till ICA Maxi.