Krister Zackari blir Norrmejeriers nästa vd. Ett val som Norrmejeriers styrelseordförande Göran Olofsson känner sig mycket nöjd med.

– Krister Zackari har lång erfarenhet av att leda stora organisationer/företag inom livsmedelsbranschen. Han har också erfarenhet från att leda i ekonomiska föreningar vilket är lite annorlunda jämfört med andra typer av företag och det är en styrka, säger Göran Olofsson, Norrmejeriers styrelseordförande. Han sätter stort värde på vårt norrländska ursprung, något som är viktigt för oss säger Göran Olofsson. Vi är mycket glada att få möjlighet att arbeta med Krister Zackari.

Krister Zackari, som är född och uppvuxen i Sundsvall och med rötter i Norrbotten och Tornedalen, har en gedigen bakgrund och lång erfarenhet av ledande roller i livsmedelsbranschen. Han har tidigare bl a varit VD för Lantmännen Cerealia samt VD för Kraft Foods/Mondelez i både Sverige och Norden. Han har också haft en rad seniora roller i Europa och Asien inom livsmedel och kommer närmast från en verksamhet som rådgivare och konsult till svenska och utländska företag inom konsumentvaror och läkemedel.

–Jag har ett stort engagemang, en stark drivkraft och är målinriktad och lösningsorienterad. Att alltid försöka göra idag bättre än igår och att göra det tillsammans med duktiga människor gör mig glad, och därför är jag jätteglad över att få börja hos Norrmejerier, säger Krister Zackari.

– Norrmejerier är ett fantastiskt fint, genuint företag som gör gott för konsumenter, kunder och för hela Norrland, och att få vara en del av det känns både kul och spännande och är ett viktigt ansvar som jag gärna tar, säger Krister Zackari. Det är ju lätt att vara stolt över att vara en del av Norrmejerier!

Anders Fredriksson avslutade sitt uppdrag som vd den 11 juni. Daniel Edblom, CFO är sedan tidigare utsedd till tillförordnad vd och kommer leda Norrmejerier fram till dess att Krister Zackari tillträder den 16 augusti 2021.