White Guide Green bedömer hur matbutiker arbetar med hållbarhet. Utöver huvudkategorin Sveriges mest hållbara matbutik, kan butikerna utmärka sig i åtta olika kategorier. I kategorin Från Sverige tog Lidl Falkenberg hem högsta vinsten.

Lidl Falkenberg är en av tolv butiker spridda över Sverige som under året får ta emot White Guide Greens Från Sverige-pris, och det är välförtjänt. Idag kommer mer än en tredjedel av varorna på Lidls hyllor från svenska leverantörer, en andel som ständigt ökar. Lidl Sverige tog ett stort steg under pandemin genom att teckna avtal med närmare 50 nya svenska leverantörer efter ett nödrop från producenter som gick på knäna. Det resulterade i fler svenska leverantörer och kampanjen Destination Lidl.

– Priset visar att vår satsning på svenska produkter ger resultat. Vi har under året ökat antalet svenska varor och varor med Från Sverige-märkningen. Vinsten Lidl Falkenberg kammat hem är ett erkännande på vårt arbete. Vad som är viktigt att tillägga är att vi har samma lokala och hållbara utbud i alla våra butiker, säger Robert Stekovic, Kommersiell direktör på Lidl Sverige.

Lidl Falkenberg tar hem priset med motiveringen:

Jodå, lågt pris kan mycket väl kombineras med höga ambitioner vad gäller hållbarhet. Det kan vara svårt att skilja på en Lidl-butik och en annan, det är själva tanken med konceptet. Lidl har starka, investeringsvilliga och långsiktiga ägare i ryggen – det här är en kedja med vinden i ryggen just nu. I butiken i Falkenberg möter vi det karaktäristiska, lite brokiga Lidl-sortimentet – men vi hittar också miljömärkt fisk och svenskt kött. Bra!

Läs fler nyheter från Lidl