Func är en ny naturlig funktionsdryck gjord på enbart naturliga råvaror, utan onödiga tillsatser eller sötningsmedel. Den innehåller kosttillskott med vitaminer och mineraler, och finns bland annat att köpa hos Willys, Hemköp och Preem.

– Perfekt för den medvetna och hälsosamma konsumenten som vill ha en naturlig funktionsdryck utan onödiga tillsatser, säger Anders Thorén, pressansvarig på Löfbergs.

Den lite kaxigare kusinen
Med Func breddar Löfbergs sitt utbud av naturliga produkter inom det växande Ready To-segmentet. Sortimentet består sedan tidigare av iskaffe, kallbryggt kaffe och den naturliga energidrycken Caffeine Water. Func sticker ut eftersom det är Löfbergs första produkt utan kaffe eller koffein.

– Func är familjens kaxiga kusin. Den kommer attrahera aktiva konsumenter som gör medvetna och hälsosamma val för att ta hand om sig själva, säger Anders Thorén.

Balance, Performance och Protection
Func görs på lätt kolsyrat svenskt källvatten med smak och färg från kallpressade frukter och grönsaker, boostad med vitaminer och mineraler som bidrar till kroppens normala funktioner på olika sätt. Den finns i tre olika varianter:

  • Func – Balance
    Naturlig smak och färg från kallpressad juice av spenat, lime och mynta. Boostad med vitaminer och mineraler som bidrar till normal funktion av nervsystemet och balanserad elektrolytnivå (vitamin C, B3, B5 och B7, samt magnesium).
  • Func – Performance
    Naturlig smak och färg från kallpressad juice av rödbeta, rabarber och citron. Boostad med vitaminer som bidrar till normal energiomsättning och mental prestation (vitamin C, B3, B5, B6 och B7).
  • Func – Protection
    Naturlig smak och färg från kallpressad juice av ingefära och citron. Boostad med vitaminer och mineraler som bidrar till immunsystemets normala funktion (vitamin C och B6, samt selen och zink).