Krister Zackari har utnämnts till VD för Fazer Lifestyle Foods och medlem i Fazer-koncernens ledningsgrupp. Krister kommer till Fazer från Norrmejerier, Sveriges tredje största mejeribolag, där han har innehaft positionen som VD sedan år 2021. Han tillträder sin nya position den 1 juli 2022. 

Krister Zackari har omfattande erfarenhet från konsumentbolag på olika geografiska områden och mer än 25 års erfarenhet av internationell affärsverksamhet. Före hans nuvarande position har han innehaft flera ledarskapsroller, och bland annat varit VD för Kraft Foods / Mondelēz i Norden, kategoripresident på Mondelēz i Europa och VD för Lantmännen Cerealia. Han har gedigen erfarenhet från inte bara den nordiska och europeiska utan också den asiatiska marknaden där han har varit verksam i flera år.

”Krister Zackari är en erfaren företagsledare med rätt kompetens för att leda Fazer Lifestyle Foods i dess ambition att bli en ledande växtbaserad aktör i Nordeuropa och uppnå lönsam tillväxt. Hans beprövade erfarenhet av bl.a. framgångsrikt uppnå accelererad tillväxt i kombination med en människoorienterad ledarstil kommer att vara en utmärkt kombination för att säkerställa Fazer Lifestyle Foods framtida framgång”, säger Christoph Vitzthum, koncernchef för Fazer-koncernen.

”Fazer är ett fantastiskt nordiskt matföretag, som jag alltid har uppskattat. Det har en bra marknadsposition tack vare dess starka varumärken och kunniga personal, och företaget opererar bland de mest intressanta matkategorierna. Jag ser fram emot att få vara med i att lyfta våra interna styrkor och utnyttja våra externa möjligheter för att skapa lönsam tillväxt”, säger Krister Zackari.

Fazer Lifestyle Foods erbjuder läckra smaker till de som följer en hållbar livsstil

Fazer Lifestyle Foods möter den ökande efterfrågan på hälsosam och växtbaserad mat särskilt bland konsumenter som följer en hållbar livsstil. Företaget producerar olika havrebaserade non-dairy drycker och matlagningsprodukter samt snacks, frukostprodukter och smoothies. Produktsortimentet innehåller också mjöl, blandningar, mjölförbättringsmedel och ingredienser, sådana som xylitol, som säljs till företagskunder. Fazer Lifestyle Foods syftar till att bli den ledande producenten av växtbaserade produkter i Nordeuropa. År 2021 sysselsatte Fazer Lifestyle Foods ca 550 personer och omsatte 180 miljoner euro.