Allhelgonahelgen och Halloween är en tid när hösten kan kännas som allra dystrast. Den energi och de D-vitaminer vi laddat oss med under sommaren är för länge sedan slut. Under den här mörka årstiden är det extra viktigt att vi nordbor ser till att få i oss D-vitamin från maten.

Ägg är en ypperlig källa till D-vitamin och innehåller en speciell form av vitaminet som visat sig ha fem gånger så hög aktivitet jämfört med den form som används i tillskott. Att ägg dessutom är rikt på protein har nog inte undgått någon. Faktum är att genom ägg får man i sig nästan alla näringsämnen som kroppen behöver. Så vänta inte till påsk, duka upp redan nu för en härlig höstig äggfest.

Enkelt och robust kan vara vägen till en höstlig dukning. Med trä och andra naturmaterial kan du få festdukningen att kännas extra ombonad. Genom att servera smårätter i äggkartonger kan du sätta din alldeles egna prägel på festen.

Tapas med äggtema är den perfekta mingel- eller buffématen. Här följer förslag på rätter som kan serveras i äggförpackningen, i 6-pack som mingelmat eller i äggflak på buffébordet.