Julskinkan är en av svenskarnas absoluta måsten på julbordet. Lidls färdigkokta julskinka utan svål utsågs av Expressen Mitt Kök till testvinnare med betyget ”Världsklass”. Lidls ekologiska julskinka blev även den topptestad med betyget ”Jättebra”.

Lidl julskinka 2019

I tidningen Expressen Mitt Köks årliga julskinketest gick Lidls egen Svea Lantkött julskinka färdigkokt utan svål ut som segrare med motiveringen: ”Yes! Här snackar vi en god julskinka, i det närmaste perfekt på alla sätt. Den är riktigt saftig och smälter nästan i munnen. Härligt saftiga sötsalta smaker dansar på tungan! Den här skinkan är för god för att kunna få något annat än 5 getingar.”

– Är det något test man vill vinna så är det julskinketest. En oerhört viktigt produkt och en som många svenskar sannolikt bara köper en gång om året. Att då kunna erbjuda det bästa på marknaden är vi mycket stolta och glada över. Det är också ännu ett kvitto på att vårt noggranna kvalitetsarbete verkligen ger resultat, säger Timo Hansio, Tf. Inköpsdirektör Lidl Sverige.

Bäst i test – Svea Lantkött Julskinka färdigkokt utan svål
Cirkapris: 69,90 kronor/kg
Omdöme Expressen Mitt Kök:
”Yes! Här snackar vi en god julskinka, i det närmaste perfekt på alla sätt. Den är riktigt saftig och smälter nästan i munnen. Härligt saftiga sötsalta smaker dansar på tungan! Den här skinkan är för god för att kunna få något annat än 5 getingar.”
Betyg: MMMMM = Världsklass

Topptestad – Svea Lantkött Ekologisk julskinka färdigkokt med svål
Cirkapris: 119 kronor/kilo
Omdöme Expressen Mitt Kök:
”Nu snackar vi skinka! Härlig smak, fin doft och ett aptitligt utseende. Saftig konsistens. Flera i testpanelen tyckte att lite mer sälta hade dragit upp betyget.”
Betyg: MMMM = Jättegod

Om testet (Källa Expressen Mitt Kök)
Skinkorna skars upp och serverades utan att deltagarna kunde se varifrån skinkorna kom. Testet skedde under tystnad, deltagarna satte betyg oberoende av varandra och bedömde smak, sälta, konsistens och utseende. Testledaren sammanställde resultatet.
Betygsskala:
M=underkänt
MM=godkänt
MMM=bra
MMMM=jättebra
MMMMM=världsklass