Efter den enorma framgången med sin jamaicanska rom lanserar Navy Island nu en exklusiv pärla i form av Tawny Port Cask Finish Rum. Detta exklusiva släpp, planerat till den 19 januari 2024, kommer att finnas tillgängligt i Systembolagets Tillfälliga sortiment. Den mörka rommen tar en spännande vändning genom att ha lagrats på före detta portvinsfat, och resultatet är en förföriskt komplex dryck.

Tawny Port Cask Finish Rum

Navy Island Rum har redan etablerat sig som en fyllig och kraftfull rom, mogna under extra lång tid i bourbonfat under tropiska förhållanden. Denna nya, begränsade upplaga, Tawny Port Cask Finish Rum, lovar en ännu mer intensiv romupplevelse. Den livliga karaktären hos den jamaicanska romen intensifieras genom minst sex månaders lagring i före detta Tawny Port-vinfat. Det resulterar i en rom som är både komplex och söt, med distinkta toner av torkad frukt och mustig kryddighet.

Navy Island Tawny Port Cask Finish Rum är sammansatt av noggrant utvalda jamaicanska rom från prestigefyllda destillerier, inklusive Worthy Park, Monymusk och Hampden Estate. En gemensam nämnare bland dessa destillerier är att de alla använder traditionella pot stills för att producera sin rom och undviker tillsats av extra socker i sina produkter.

För de som är redo att utforska denna exklusiva smakresa, kommer Navy Island Tawny Port Cask Finish Rum (Nr 4154401) att vara tillgängligt i en elegant flaska om 700 ml, med en alkoholhalt på 46,4%. Priset för denna lyxiga dryck är satt till 599 kr, och släppet är inplanerat till den 19 januari 2024. Missa inte chansen att avnjuta en unik romupplevelse och ge vintern en het touch med denna förtrollande kreation från Navy Island!