Imorgon, fredagen den 19 juli och på lördag den 20 juli dukas det upp till matfestival i Mariefred. Arrangörerna tror på publikrekord till årets stora food truck-festival som brukar locka ca 12 000 besökare. 

Bland de cirka 40 food trucks som serverar alla möjliga streetfood-rätter kommer vinnare koras ibland annat följande kategorier; mest kreativa rätt, bästa dessert, barnjuryns favorit och vilken som är festivalens mest miljömässigt hållbara food truck.

Fredrik Åström, medarrangör från Gripsholms Värdhus:

“Mat, fest och gemenskap är vi väldigt bra på i Mariefred och i år har vi dessutom ett extra stort fokus på barn med aktiviteter som korvstoppning och skapande av sommarbakelser. Rätt sätt att fira 5 år på helt enkelt!”

I år finns även en marknad med sörmländska mathantverkare på Strandvägen. Här kan besökarna passa på att handla lokalproducerade delikatesser när Sörmlands matkluster och Stolt mat i Sörmland samlar matproducenter från närområdet.

Mattias Kroon, matskribent och projektledare:

“Food Trucks är en trend som bara blir starkare och håller högre kvalitet för varje år som går. Detta kommer hålla i sig länge till och det är otroligt roligt att få stötta alla duktiga matlagare såhär i början. Mariefred är den naturligt perfekta platsen för en jättefest av det här slaget.”

Inträdet till festivalen är gratis för alla besökare. Välkommen till NM i Food Truck i Mariefred 19-20 juli 2019!