Nu lanserar Pågen en färsk nyhet och utökar sortimentet med Fullkornsrost, ett ljust mindre rostbröd bakat med svenskt fullkornsdurum och toppat med krispiga vallmofrön. Fullkornsrost är ett frasigt rostbröd som passar med en variation av pålägg eller med bara en klick smör som får smälta på den nyrostade brödskivan.

Pågens Fullkornsrost är brödet för dem som vill njuta av ett gott frasigt rostbröd och få i sig nyttigt fullkorn utan att ge avkall på smaken.

Vi vet att konsumenterna är medvetna om att fullkorn är viktigt för hälsan och att många vill få i sig mer fullkorn, säger marknadschef Monica Bergen

Fullkorn finns i både mörka och ljusa bröd. Fullkorn heter det när hela spannmålskärnan; skal, frövita och grodd, malts ner till mjöl. Fullkornsmjöl innehåller mer fibrer, vitaminer och mineraler än siktat mjöl. Fullkornet i Fullkornsrost kommer från vetesorten Durum som odlas på svenska åkrar och mals i Pågens egen kvarn Lille Harrie valskvarn. Som alla Pågens bröd levereras Fullkornsrost direkt från ugnen till butik.

Svenska brödköpare menar att den absolut viktigaste egenskapen för ett bröd är att det är färskt, säger Monica Bergen. Det är därför våra bröd packas direkt från ugnen och levereras färska till butikerna, utan att frysas in på vägen.

Liksom alla Pågens matbröd, bakas Fullkornsrost helt utan konserveringsmedel. Brödens långa hållbarhet beror framför allt på väldigt god hygien i bagerierna och att ingen rör bröden när de är färdigbakade.

Fullkornsrost finns i butik från vecka 7. Det väger 550 g och rekommenderat cirkapris är 24,90 kr.