Det hela började i Finland med tre vänner som till vardags jobbade inom IT-branschen. Vännernas gemensamma intresse var deras grillkvällar där de även såg till att mixa och testa sig fram bland olika kryddor och smaker.

Så småningom började en av vännerna, Marko Suksi blanda sina egna såser, vilket omgivningen snabbt uppmärksammade. Idag finns flera olika BBQ-och heta såser som ger maten både smak och kryddighet. På flaskorna kan man se skalan 1-10 för att se hur starka såserna är.

Poppamius BBQ sås - I hyllan - Butiksnytt

2011 grundade Marko företaget Poppamies, ett finskt kvalitetsvarumärke inom BBQ- och heta såser som nu genom Movement kommer till Sverige. Movement går in som distributör och kommer även bearbeta varumärket till de centrala kunderna genom Key Account Management och ansvara för all marknadsföring i Sverige. Idag exporteras såserna till 11 marknader. Poppamies har vunnit en rad priser för sina såser, bland annat vann Smoky Hickory pris för bästa BBQ-sås 2019.

Hur ser ni på samarbetet med Movement?
– Vi på Poppamies är väldigt glada över vårt nya samarbete med Movement och vi ser fram emot att börja jobba tillsammans med deras professionella team. Vårt gemensamma mål är att få ut Poppamies produkter och att göra dem tillgängliga för alla i Sverige. Vi är övertygade om att Poppamies passar utmärkt till det svenska köket och att produkterna ger lite extra smak till svenskarnas vardagsmat, säger Caj Sjöman, VD för Poppamies.

Jennifer-Friman-VD-Movement-Group-2020
Jennifer Friman, VD för Movement

Berätta lite om det nya samarbetet;
– Poppamies har verkligen genuina BBQ- samt heta-såser. Varje ingrediens är noga utvald för bästa kvalitet. Det syns på produkterna, och det känns när man smakar dem. Jag är övertygad om att dessa produkter har sin plats i varje hem även i Sverige och är glad att Movement skall få driva den resan tillsammans med Poppamies, säger Jennifer Friman, VD för Movement.