Skellefteås nästa Coop-butik byggs på det tidigare växthusområdet på Norrböle, intill E4:a rondellen. Det kommer att bli en Stora Coop, med fokus på prisvärd, hållbar matglädje. Coop Nord har sedan tidigare tecknat ett avtal om markanvisning för den aktuella fastigheten och kommunfullmäktige har godkänt fastighetsöverlåtelsen till Coop Nord.

Byggstarten planeras till sommaren 2021. Stormarknaden kommer att heta Stora Coop Norrböle och målsättningen är att butiken invigs sommaren 2022.

– Skellefteå växer i snabb takt och Coop vill befinna sig där våra medlemmar finns, säger Coop Nords vd Thomas Johansson. Etableringen av Stora Coop Norrböle ger oss möjligheten att erbjuda våra kunder och medlemmar ett brett sortiment till konkurrenskraftigt priser. Stormarknadens läge ger en bra tillgänglighet som vi hoppas kommer uppskattas av närboende och tillresta kunder. 

Stora Coop Norrböle blir en modern matvarubutik med generösa öppettider, brett sortiment, färdiglagade måltider och en manuell delikatessdisk. Stormarknaden kommer även att erbjuda konceptet Hämta, där kunden beställer sina varor på coop.se och själv väljer tid för avhämtning i anslutning till butiken.

–  Vi planerar för en större Coop-butik på ca 2 500 m2 med goda parkeringsmöjligheter och bra trafiklösningar. Totalt kommer Coop Nord att investera över 90 miljoner kronor i projektet, berättar Lars Carlstedt, fastighetschef Coop Nord. Butiken kommer att vara fullt rustad för framtidens miljökrav med miljövänlig kyl- och frysteknik.

Den närliggande butiken Coop Erikslid kommer att finnas kvar då de båda butikerna kompletterar varandra. Ett 50-tal medarbetare kommer att rekryteras till Stora Coop Norrböle.

– Ur kundperspektivet ser vi ett stort värde i både Stora Coop Norrböle och Coop Erikslid. Vi kommer att kunna tillgodose våra medlemmar och kunder med en butik som passar just dem och deras matinköp, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Läs mer om Coop