Den 4 december lämnar tf vd Tomas Sjölander sin tjänst på Coop Butiker & Stormarknader (CBS). Tomas Sjölander har själv valt att lämna på grund av familjeskäl.

-Det har varit en intensiv, rolig och stimulerande tid som tf vd på Coop Butiker & Stormarknader (CBS) och jag hade inga planer på att lämna redan nu. Men ibland händer det saker utanför jobbet som kräver en annan prioritering, och just nu behövs jag på hemmaplan, säger Tomas Sjölander.

LÄS OCKSÅ: Han blir ny tf vd för, Coop Butiker & Stormarknader

-Jag har under min korta tid på Coop Butiker & Stormarknader (CBS) stött på så många kompetenta medarbetare som brinner passionerat för sitt arbete och som kommer vara en viktig del för den fortsatta utvecklingen av Coop Butiker & Stormarknader (CBS) verksamhet. Jag önskar dem all lycka till i deras viktiga arbete framöver, deras insatser kommer vara nyckeln till framgång för Coop Butiker & Stormarknader (CBS) framåt.

Coop Butiker & Stormarknader (CBS) har inlett en prisresa som redan har gett positiva effekter. Samtidigt har bolaget skapat en bra struktur som bäddar för en kontinuitet i det fortsatta arbetet med att prestera och leverera på den strategi som har fastslagits.

– Genom att fortsätta addera till medlemsnyttan, medarbetarperspektivet, ledarskapet och Det goda mötet kommer Coop Butiker & Stormarknader (CBS) fortsätta att lyfta butikernas försäljning på ett positivt sätt. Efter att ha sett allt det som redan har gjorts och allt som planeras att göras framöver så är jag övertygad om att Coop Butiker & Stormarknader (CBS) har alla förutsättningar att fortsätta en framgångsrik resa och vara en tydlig aktör på dagligvarumarknaden, säger Tomas Sjölander.

Marie Nygren, vd på KF och styrelseordförande i CBS.

– Vi i styrelsen beklagar naturligtvis att vi inte får ha kvar Tomas Sjölander i rollen som tf vd även framöver, vi har haft stort förtroende för hans arbete. Men vi har full förståelse för och all respekt för Tomas beslut.  Vi önskar Tomas varmt lycka till i framtiden, säger Marie Nygren, vd på KF och styrelseordförande i Coop Butiker & Stormarknader (CBS) .