Brämhults har utökat sitt sortiment med marknadens första nypressade grapefruktjuice. Drycken har en rosa färg och en frisk och fyllig smak med en balanserad beska. Juicen är perfekt för den som önskar något fräscht och samtidigt vill unna sig något extra lyxigt till frukosten eller senare under dagen.

Brämhults bygger nu vidare på tidigare succéer av modiga smaker som Apelsin-Chili och Apelsin-Ingefära-Gurkmeja. Lanseringen av nypressad grapefruktjuice är den första på marknaden. Juicen består till 100% av solmogen grapefrukt, en frukt som har en positiv inverkan på immunförsvar, hud och skelett. Grapefrukt innehåller höga nivåer av antioxidanter och är rik på C-vitamin, A-vitamin, kalium och fibrer.

– Vi är stolta över att vara först med att presentera en nypressad grapefruktjuice. Det är en smak som länge varit efterfrågad av återförsäljare och konsument. Juicens lite vuxnare smak är härligt frisk och har en lätt beska som balanseras upp av en oväntad sötma från grapefrukten. Det är en juice för de med höga krav på smak och kvalitet, säger Stina Haglund, Senior Brand Manager på Brämhults.

Det finns en rad olika sorters grapefrukt. I Brämhults nypressade grapefruktjuice är den primära sorten Star Ruby men även Ruby Red används i viss utsträckning, och majoriteten av frukten köps in från odlingar i Sydafrika och på Cypern. Star Ruby har ett rödrosa fruktkött och en syrlig men fyllig smak. Ruby Red har svagt rosafärgat fruktkött som med sin balanserade sötma ger en perfekt balanserad smak. Båda fruktsorterna har ett högt juiceinnehåll som gör dem perfekta att pressa till juice.