Fazer lanserar flera nyheter med något för alla inför sommarens varmare dagar. Dumle Strawberry, Tutti Frutti Chewy Fruits Sour, Tutti Frutti Exotic Fruits, Muminkex i smakerna Banan och Jordgubb, samt Salta-, Sura- och Söta katten i lösviktsgodishyllan.

Stundande sommartider uppmuntrar till spontanitet och lekfulla stunder. Nu lanserar Fazer flera godisnyheter med något för alla lagom till sommaren.

LÄS OCKSÅ: Fazer och Solar Foods ingår strategiskt partnerskap

– Vi fortsätter att utöka vårt sortiment med relevanta produkter som vi vill ska vara tillgängliga för fler att prova. Vi utökar vårt veganska sortiment och använder alltid hållbara råvaror som 100% ansvarsfullt producerad kakao och nordisk havre. Fazers sommarnyheter skapar stunder av glädje för svenskarna i en tid där vi behöver det som mest, säger Robert Engman, vd, Fazer Konfektyr i Sverige.

Mer om produkterna

Dumle Strawberry 220g – Nu finns den klassiska Dumlekolan i jordgubbssmak!Kola med mjölkchokladöverdrag med smak av jordgubb som är tillverkad av 100% spårbar och ansvarsfullt producerad kakao.

Tutti Frutti Chewy Fruits Sour 120/70g – Denna godispåse innehåller sursockrade marshmallows i smakerna päron, passion, ananas och Fazers unika Tutti Frutti-smak. En helt vegansk produkt som endast innehåller naturliga färg- och smakämnen.

Tutti Frutti Exotic Fruits 325g – Godispåse med både sockrade vingummin och sursockrade marshmallows, med smak av exotiska frukter. Precis som Fazers övriga Tutti Frutti produkter är godisarna helt veganska och innehåller endast naturliga färg- och smakämnen.

Fazer Moomin-kex i smakerna Banan och Jordgubb – De populära Muminfigurerna pryder dessa nya kex i färgglada förpackningar. Kexet består av en spröd tartlett fylld med en mjuk banankräm och jordgubbskräm. Kexen innehåller 17% havre och innehåller endast naturliga färg- och smakämnen.

I lösviktsgodishyllan

Klassikern Salta Katten är tillbaka tillsammans med nya smaker i lösgodissortimentet. Samtliga varianter är veganska och tillverkade med naturliga smakämnen.

Salta Katten 2,2kg – Denna klassiker, som har en historia som sträcker sig så långt tillbaka som till 1952, kommer nu i ett uppdaterat format i form av svarta katter.

Sura Katten 2,2kg – Sura Katten är Salta Kattens sura kusin med smak av citron och lime.

Söta Katten 2,2 kg – Söta Katten är Salta Kattens söta kusin med fruktsmak. Röda Katten har en hallonsmak och Gröna Katten en frisk smak av äpple.

Förra sommarens favoritchoklad gör en comeback

På populär begäran kommer chokladkakan Karl Fazer Tutti Frutti tillbaka med ännu mer synlighet i butikerna för att sprida sommarkänsla. Den klassiska Fazer blå-chokladen i kombination med bitar av Tutti Frutti är producerad med färsk mjölk, samt 100% spårbar och ansvarsfullt producerad choklad.

Samtliga nyheter finns i dagligvaruhandeln och servicevaruhandeln från och med vecka 20. Sortimentet kan variera beroende på butikskedja.