Lagom till att hösten gör entré lanserar Okivi en ny okinordisk favorit, nordisk fullkornshavre. Forskningen visar att fullkorn är en av de viktigaste komponenterna i en hälsosam kosthållning1-5, ändå får 9 av 10 svenskar i sig för lite.6 Med Okivi Nordisk fullkornshavre blir det enklare att få i sig hälsosamma fullkorn. Servera istället för pasta, ris, potatis eller bulgur, gör en matig sallad, dryga ut bröd- och bulldegen, och baka ljuvliga havrekakor, säger, Anne-Charlotte Holmlöv, legitimerad dietist och vd på Foodoki.

Fullkornshavre Foodoki

Nya Okivi Nordisk fullkornshavre odlas i Sverige och består av klippta fullkornskärnor av havre. Fullkornshavren är mild i smaken och grynen klipps istället för att valsas, så att de får en fylligare karaktär. Servera dem som ett gott och fiberrikt alternativ till pasta, ris, potatis och bulgur. Grynen är även svinnsmarta, de som blir över från middagen kan användas i matlådan dagen efter eller som bas i en matig sallad. Fullkornshavren är också god i gröt, granola, bröd eller bakverk. En liten portion ger halva dagsbehovet av fullkorn för kvinnor och tar bara 10 minuter att tillaga.7

Anne-Charlotte Holmlöv, legitimerad dietist och vd på Foodoki.

— Med vår nordiska fullkornshavre hoppas vi att fler får upp ögonen för fullkornets hälsofördelar, hur gott det är och att det inte behöver vara så svårt att få i sig mer. Forskningen visar att fullkorn är en av de viktigaste komponenterna i en hälsosam kosthållning. Ändå äter 9 av 10 svenskar för lite fullkorn, trots att vi i Sverige har tillgång till flera närodlade sädesslag. Med den okinordiska maten och Okivi vill vi inspirera till nya goda vanor och göra det enklare att välja bra mat som smakar gott, även om tiden är knapp till vardags, säger Anne-Charlotte Holmlöv.

Okivi Nordisk fullkornshavre är ett naturligt tillskott i Okivis sortiment av tillbehör och måltidsbaser tillverkade i Norden med naturligt goda råvaror och som bygger på den okinordiska matfilosofin. Filosofin hämtar inspiration från de vitala 100-åringarna på Okinawa, en blå zon, och en av de platser där man lever längst i världen. Där äter man mat som är rik på bland annat fullkorn och fiber8-9.

Fullkornshavre består av klippta fullkornskärnor från den skånska slätten. Den är mild i smaken, passar hela familjen och är klar på bara 10 minuter. Rekommenderat konsumentpris: 39,90 kr/förpackning. I sortimentet finns sedan tidigare bland annat Okivi Fyra nordiska fullkornsgryn, en blandning av råg, vete, korn och havre.