40-årsjubileet har uppmärksammats i varuhus och på webben under hela året med specialerbjudanden och andra festligheter för kunderna. Nu kulminerar firandet med en stor fest för alla Julas medarbetare.

Läs också: Jula etablerar sig i Kungsbacka

Julas medarbetare laddar inför firandet.

– Nu är det fest på gång. På lördag kväll blir det stort firande, Jula 40 år av snabb och ständig utveckling. Jag och familjen känner stor tacksamhet till alla medarbetare för vad vi åstadkommer tillsammans varje dag, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef som varit med från starten och är central för Julas utveckling under 40 år

Läs också: Jula skapar hundratals arbetstillfällen i Skara

Totalt är cirka 3000 Julaanställda inbjudna till festen som äger rum på Julas samtliga marknader i Sverige, Norge och Polen. Jula har också en omfattande sourcingverksamhet i Kina, och även där blir det stor fest.

Joachim Frykberg
Joachim Frykberg, VD Jula.

– Äntligen är det dags för fest! Nu har vi låtit kunderna fira 40 år sedan i mars, och nu är det äntligen vår tur. Den 5:e oktober firar alla Julaanställda över hela världen 40 år, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

Stort firande på hemmaplan

På Julas hemmaplan, i Skaraborg, hålls en gemensam fest på Arena Skövde för medarbetare från Julas huvudkontor och centrallager i Skara som får möjlighet att fira tillsammans med medarbetare från bland annat varuhusen i Skara och Skövde, samt andra bolag i koncernen.

Läs också: Stark start 2019 för Jula, exklusiv intervju.

– Det har varit en fantastisk resa. Jag kommer ihåg när jag själv började på Jula tillsammans med mina föräldrar för 40 år sedan med mekanisk industri och sålde tillbehör på postorder. Jag sprang mellan de olika husen på gården och plockade varor och packade paket. Det har hänt en hel del sedan dess med nya bolag och en stor koncern, nu har vi exempelvis över 100 varuhus. Jag känner också en stor tacksamhet till alla som varit med under så många år på företaget, det ger stabilitet och trygghet och tillför erfarenhet till nya medarbetare, säger Karl-Johan Blank.

Läs också: Jula slutar sälja engångsgrillar