Med inspiration ända från Los Angeles lanseras nu en ny produkt till yoghurttallriken. Nötsmörsbakad SOFT Müsli från Paulúns är en helt ny typ av müsli där de nötsmörsbakade havregrynen får en mjukare konsistens och en rikare nötsmak. ”De utlovar en helt ny müsliupplevelse.”

Helena Wallentin, marknadschef för Paulúns på Orkla Foods Sverige.

– Många äter müsli och yoghurt som en del av en hälsosam frukost, men upplever ibland müsli som lite torrt. Vårt innovationsteam har lyckats få fram en helt ny müsli som är allt annat än torr. Nötsmöret av 100% nötter ger produkten en rik och härlig smakupplevelse, men också näring i form av protein och nyttiga fetter. En bra start på dagen helt enkelt, säger Helena Wallentin, marknadschef för Paulúns på Orkla Foods Sverige

Läs också: HiQ inleder samarbete med Orkla Foods

Nyheten Nötsmörsbakad SOFT Müsli är bakad på proteinrikt nötsmör, gjort på 100% nötter. Precis som Paulúns övriga sortiment innehåller den nötsmörsbakade müslin inget tillsatt socker, är fullproppad av nyttigheter och gjord på noggrant utvalda råvaror.

Läs också: Orkla och Friends i gemensam kampanj

Paulúns Nötsmörsbakade SOFT Müsli finns i smakerna;

Hasselnötssmör, Hallon & Tranbär: En bärig variant där hallon och tranbär blandas med havreflingor tumlade i hasselnötssmör, ugnsbakade fröer och rostade hasselnötter.

Hasselnötssmör, Mandel & Dadlar: En variant med mycket nötter och fröer. Nötsmörsbakade havregryn med kanel och kardemumma blandas med en generös mängd rostade hasselnötter, hela mandlar och ugnsbakade krispiga fröer, och toppas med dadlar.

Läs också: Jaan Ivar Semlitsch ny VD för Orkla

Gör ditt nötsmör själv

Till 2 dl nötsmör behöver du 200 g valfria nötter, ex hasselnötter eller mandlar.

Gör så här: Värm ugnen till 175 grader, lägg nötterna på en plåt och rosta dem i ca 10 minuter, eller till skalet börjar släppa. Låt nötterna svala. Lägg dem i en handduk och massera bort skalet. Låt sedan nötterna svalna helt och mixa dem i en matberedare. Det tar ca 5-10 minuter innan klumparna mixats sönder och nötsmöret blir krämigt. Förvara nötsmöret gärna i en burk i kylen.

Läs också: Cecilia Gannedahl ny kommunikationsdirektör för Orkla i Sverige