Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig mer frukt och grönsaker. Därför lanseras flera nya hälsosamma och ekologiska mellanmål – Rostade Kokoschips och två nya snacks i Softafamiljen – Softa Tranbär och Softa Rabarber. Alla nyheterna är fiberrika som ger bra mättnadskänsla och är helt utan tillsatser. 

Rostade Kokoschips har fått extra smak av kakao och är rostade till lagom krispighet. Förutom kakao är två av varianterna smaksatta med banan och kaffe. De innehåller få kolhydrater, mycket fibrer, och naturligt mättat fett – en optimal näringssammansättning för en hälsosam livsstil. Rostade Kokoschips kommer i lagom stor förpackning, att ta med i träningsväskan, eller som ett gott snack ”on the go”.

Softa Rabarber och Softa Tranbär är ekologiska hela tranbär och syrliga rabarber som torkats på låg temperatur till perfekt konsistens. Mjuka och saftiga helt utan tillsatser! I sortimentet finns sedan tidigare Softa Jordgubbar och Softa Körsbär. Fiberrika mellanmål eller ett nyttigare alternativ till godis för hela familjen!

– Svenskar får i sig alldeles för lite fibrer. Vi vill med våra nya snacksprodukter underlätta för konsumenter att få i sig fibrer från frukt och grönsaker på ett enkelt sätt, säger Maria Hauffman, Marknadschef på Saltå Kvarn.

Rostade Kokoschips innehåller 30 g och kostar ca 22 kr.

Softa Tranbär och Softa Rabarber innehåller 40 g och kostar även ca 22 kr.

Nyheterna finns tillgängliga i butik!