Julgodiset är en självklar del av julfirandet där många klassiker brukar vara efterlängtade tillsammans med nya spännande smaker. Årets julsortiment från Fazer innehåller traditionella favoriter som fyllda chokladpraliner och Wienernougat, samt nyheterna Dumle Caramel Cranberry, Gröna Kulor praliner och Karl Fazer Blåbärstryffel.

– Chokladpraliner är en av julens bästsäljande godsaker och används både som julgåva och till att dekorera julborden. Svenskarna älskar även att använda Dumle i populära bakverk, exempelvis Rocky Road. Fazers choklad smakar inte bara gott, den gör också gott – under 2017 uppnådde vi målet om 100 % spårbar och ansvarsfullt producerad kakao i alla våra produkter, ett viktigt mål då kakao är en av våra största råvaror, säger Iris Mäkitalo, kommunikationsansvarig, Fazer Sverige.

Årets nyheter 2019

Dumle Caramel Cranberry 220g
En mjuk kola med julig smak av tranbär och choklad som endast finns under begränsad tid.

Gröna Kulor praliner 320g
Den klassiska gröna päronmarmeladen med överdrag av Fazers mörka choklad, en given ny favorit till julbordet i pralinform.

Karl Fazer Blåbärstryffel 270g
En kombination av den populära Karl Fazer chokladen och tryffelfyllning med bitar av äkta blåbär i en praktisk gåvoask.

Veganska favoriter

Efterfrågan på veganskt marmeladgodis har ökat de senaste åren, därför har vi uppdaterat vårt recept på den klassiska Finlandia-asken. Den röda färgen har bytts ut och blir nu vegansk, utan att påverka smaken. Favoriten Gröna kulor är också vegansk och liksom Finlandia-asken helt fri från gluten, gelatin och laktos.

Wienernougat och röda Marianne har redan veganska recept sedan tidigare och är även glutenfria.

Julens mest populära produkter 2018:

  1. Dumle original
  2. Geisha praliner
  3. Tyrkisk Peber
  4. Marianne  
  5. Gröna kulor
  6. Wienernougat praliner
  7. Marianne Mix  
  8. Fazer Liqueur Fills
  9. Karl Fazer mjölkchoklad praliner
  10. Fazermint praliner

*ACNielsen, Total Konfektyr, DVHexHD, Vecka 45-52 2018, Volymförsäljning