Lokas nya sommarsmak är en härligt frisk och fräsch törstsläckare med en blommig, fruktig och söt smak med tydlig karaktär av fläder och päron. Loka Fläder päron finns redan på Pressbyrån och 7-Eleven. Och kommer att finns i servicehandeln från vecka 13 och i dagligvaruhandel från vecka 15.

Idag är fläder – eller hylle – populärt som saft, i brännvin, sorbet, sylt eller friterade blomklasar till efterrätten. Och i Tyskland gör man t.o.m fläderblomschampagne. Men förr i tiden användes den mest som läkeväxt och var gudinnan Frejas träd. Flädern ansågs vara besjälad och i folktron bodde hyllemor eller hyllefrun i trädet och henne var det bäst att man höll sig väl med.

–          Vi har länge haft fläder på vår önskelista till smaksatt Loka. Fläder hör sommaren till och vi är glada över att nu få presentera Lokas version på fläderdryck i kombination med päronets fina karaktär. Det är en fin balans av blommigt, fräscht och lite sötma som passar så bra till våren och sommaren. Servera den välkyld så att alla fina smaker kommer fram, säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för Loka på Spendrups.

Loka Fläder päron finns nu på Pressbyrån och 7-Eleven. Från vecka 13 finns den i servicehandeln och från vecka 15 finns Loka Fläder Päron i dagligvaruhandeln. 50 cl PET och kostar ca 21 kronor.