Filmen Expedition Kahawa – jakten på mästarens blandning följer master baristan Ola Persson i hans jakt på den ultimata kaffebönan samtidigt som filmen skildrar hotet mot kaffets framtid. Filmen hade premiär på Viaplay tidigare i år. Nu har mästarens blandning återskapats och resultatet är en balanserad mörkrostad blandning med signaturböna från Kenya och med toner av bär och mandarin.

-Sedan premiären har många hört av sig med väldigt positiv respons på filmens innehåll. Kaffe är ett ämne som berör och det är tydligt att filmen engagerar. Detta tycker vi är väldigt roligt eftersom vi med filmen velat berätta en både spännande och angelägen historia om passionen och hantverket bakom kaffet, men också om odlarnas stora utmaningar, säger Hans Nilsson, marknadschef på Zoégas.

Läs också: Zoégas nominerade till svenska LEAN-priset

Utöver filmens budskap om hotet mot kaffets framtid får tittaren följa Ola Persson i hans strävan efter att skapa den bästa kaffeblandningen inför Dubai International Coffee Championship. Vid Mount Kenyas sluttningar möter han kaffeböndernas hårda vardag, men också historier om stolthet, glädje och kärlek till kaffe. Det är här han hittar vad han söker – kaffebönorna som saknas för att mästarens blandning ska blir komplett.

– Vi har fått många förfrågningar. Tittare undrar om kaffet finns på riktigt, om man kan köpa det i butik och om det går att få smaka på det. Blandningen återskapades under våren och handrostades och blev tillgängligt på utvalda caféer. Efter det stod det klart för oss att vi behöver göra den tillgänglig för alla, säger Hans Nilsson, marknadschef på Zoégas.

Kahawa-mästarens blandning, är en balanserad mörkrostad blandning med signaturböna från Kenya. En frisk och fruktig blandning med toner av bär och mandarin. Förutom Kenyabönor innehåller blandningen även bönor från Colombia för att bidra med syrlighet och fräschör och bönor från Öst Afrika.

Läs också: Zoégas satsar på kaffe i ätbara muggar-Way Out West i Göteborg

-Det känns häftigt att se min blandning i en kaffeförpackning. Jag är riktigt nöjd med resultatet. Den passar även grymt bra som iskaffe. Häll det nybryggda kaffet direkt över is och toppa med mjölk, säger Ola Persson.

Kaffeföretagets första film är skapad av Zodiak Factory och producerad av Jarowskij går att titta på Viaplay sedan den 22 februari 2019.