Preem har tecknat ett strategiskt avtal med kaffebolaget Jacobs Douwe Egberts Professional. Det är starten på ett långsiktigt samarbete där Preems stationer kommer att erbjuda samma kaffe av premiumkvalitet som idag serveras på Espresso House.

Såväl Preem som Espresso House gläds över att kunna erbjuda en kaffeupplevelse i absolut toppklass till Preems kunder runtom i landet. Tillsammans ser vi också stora möjligheter att utveckla samarbetet framöver.

– Preem vill erbjuda vägarnas bästa kaffe och är väldigt glada över att börja samarbeta med Espresso House. Vi är övertygade om att det kommer att förstärka vårt redan starka erbjudande inom mat och dryck, säger Marie Bjurling Larsson, chef Koncept och Kategori på Preem.

LÄS OCKSÅ: Preem skänker intäkterna till ”Strandstädarna”

Det nya samarbetsavtalet innebär inledningsvis att Preem kan erbjuda bland annat klassiskt bryggkaffe, espresso, cappucino och en rad olika tesorter. Samtliga drycker har samma höga kvalitet och krav på hållbarhet som redan finns i sortimentet på Espresso House. Ett samarbete som båda parter ser fram emot att utveckla över tid.

– Vi är väldigt glada att vi får möjlighet att erbjuda vårt fina kvalitetskaffe till så många som möjligt. Vi vill möta våra gäster där de är och tack vare samarbetet med Preem kan vi nu nå ut med vårt riktigt goda kvalitetskaffe till alla bilister längs med de svenska vägarna. Efter några mil bakom ratten njuter man extra mycket av en riktigt god kopp kaffe, säger Johanna Martikainen, Head of Outside Coffee Shop Sales, Espresso House Group.

LÄS OCKSÅ: Preem och Skanol avslutar sitt transportsamarbete

För att framställa det finaste kaffet på ett hållbart sätt tror Espresso House på att bygga långsiktiga relationer med sina partners och köper kaffet direkt från kaffebönderna. För att ytterligare säkerställa en hållbar kaffeproduktion tar Espresso House även hjälp av en oberoende tredjepartsgranskare, Enveritas, som besöker kaffebönder och utvärderar verksamheten utifrån sociala, miljömässiga och ekonomiska förhållanden.

Konceptet kommer succesivt att implementeras på Preems stationer under 2021 runtom i Sverige. Jacobs Douwe Egberts Professional kommer att ansvara för implementeringen.