ANNONS

Nu i mars lanserar Fazer nya läckra, praktiska dessertsåser i produktfamiljen Fazer Aito. De första smaksatta, växtbaserade dessertsåserna med smak av kola och choklad. Dessutom sker en efterlängtad receptändring genom att Fazer Aito Oat for Whipping blir palmoljefri. 

LÄS OCKSÅ: Fazer lanserar sin version av årets semla


Växtbaserade Fazer Aito-produkter snart i hyllan

Våren är en tid för många fester. Redan i februari njuter vi av semlor och varm choklad efter utomhusaktiviteterna under sportlovet. Påsken är ett säkert vårtecken för många, och sedan är det inte långt till första maj, mors dag och skolornas vårfester. 

– Säsongsefterfrågan avspeglas speciellt tydligt i försäljningen av Fazer Aito Oat for Whipping*. Även om det inte var möjligt att fira några stora familjefester under hösten har man unnat glädjas över mindre familjesammankomster. Nu lanserar vi ett gott urval av nyheter i butik och erbjuder alla möjlighet till både stora och små växtbaserade smaknjutningar hemma och i stugan, säger Susanna Kallio, varumärkes- och kategorichef på Fazer Lifestyle Foods.

Mjölkfria, glutenfria och växtbaserade Fazer Aito Havrekolasås och Fazer Aito Havrekakaosås passar utmärkt som bas i olika desserter tillsammans med bär och frukt. Såserna kan vispas till mjukt skum och serveras till bärpajer eller till varm choklad. 

LÄS OCKSÅ: Fazer lanserar smakrika nyheter i hyllan

– Vi är också glada över att Fazer Aito Oat for Whipping har fått nytt recept. Konsumenterna har efterfrågat Fazer Aito Oat for Whipping utan palmolja. Vårt produktutvecklingsteam har nu tagit fram ett recept där en blandning av kokos- och rypsolja används för att göra vispen tillräckligt vispbar och åstadkomma ett skum som håller, säger Susanna Kallio.

Produkter tillverkade efter det förnyade receptet lanseras i butik i mars. Under en övergångsperiod kommer det även att finnas Fazer Aito Oat for Whipping tillverkad efter det gamla receptet i butik. Konsumenterna kan kontrollera produktinnehållet i ingrediensförteckningen.

LÄS OCKSÅ: Fazer fortsätter att satsa på nordisk havre

Läs mer om Fazer

*Källa: Fazer-leveransstatistik

ANNONS