Champagneälskare, håll i er! Den 17 november är det dags för den efterlängtade fjärde upplagan av Champagne Bollingers PN-serie att släppas. Varje lansering är resultatet av en noggrann blindprovning för att välja den bästa crun, och denna gång är det Pinot Noir från Grand Cru byn Aÿ som tar scenen.

Serien är en hyllning till champagnehusets historia och dess signum, med 100 % Blanc de Noir och en djup förankring i användningen av Pinot Noir i alla sina champagner.

Bollinger PN AYC18 Champagne

Pinot Noir är inte bara en druva för Bollinger, det är själva signumet och en grundpelare i deras unika stil. Serien PN skapades för att ge denna druva ett eget uttryck och ansluter sig till Blanc de Noir-samlingen, inklusive prestigevinet Vieilles Vignes Françaises och vingårdsvinet La Côte aux Enfants Champagne.

Bollinger PN belyser mångfalden i Pinot Noir beroende på vingårdsläge och terroir. Varje år väljs den bästa Pinot Noiren ut genom en omfattande blindprovning. Varje upplaga har ett nytt basår och innehåller alltid minst 50% reserve vin, varav 25% kommer från smakrika magnumflaskor med äldre årgångar.

Första lanseringen var PN VZ15 från Verzenay, och 2018 är det Aÿ som står i rampljuset. Bollinger PN AYC18 är en unik tolkning av Pinot Noir från Aÿ 2018 och lovar att vara en upplevelse för vinälskare.

”Denna cuvée, helt tillverkad av Pinot Noir, är en del av vårt husets essens, vår DNA: en unik vision av denna symboliska druva och det kompromisslösa arbete vi har genomgått för att förverkliga den mission som har inspirerat oss sedan 1829, att vara skapare av stil.” – Charles-Armand de Belenet, Managing Director, Champagne Bollinger

PN AYC18: Rik och Uttrycksfull

Den fjärde upplagan i Bollingers PN-serie är en champagne med ett unikt uttryck och visar tydligt Aÿs terroirs distinkta karaktär. Majoriteten av blandningen består av Pinot Noir från Grand Cru-byn Aÿ, vilket ger djup och elegans. Druvor från Tauxières och Verzenay läggs också till för att ytterligare berika blandningen med komplexitet.

Text: redaktionen – Butiksnytt