Planti Greek Style Gurt lanserades i maj 2019 och var då den första växtbaserade mejeriprodukten som hade allt som förväntas av en matgurt, frisk syra, härlig krämighet med alla de funktionella egenskaper som traditionell grekisk yoghurt har. Perfekt både till frukost toppad med nötter och bär, eller som bas i kall matlagning. Nyheten blev snabbt en succé och lanseras nu i större förpackning. 

Intresset och nyfikenheten för det gröna köket ökar och nu när grillarna åker fram vill allt fler grilla vegetariskt. Plantis breda sortiment av växtbaserade produkter passar perfekt till grillens alla gröna tillbehör. Nyheten Greek Style Gurt är till exempel perfekt för att göra en riktigt krämig tzatziki med den rätta syrligheten. Precis som originalet, bara helt växtbaserad.

LÄS OCKSÅ: Plantis nya matlagningsprodukter

Sofie-Zeffer-Planti-2021
Sofie Zeffer brand manager för Planti.

– Planti greek style gurt är gjord på ekologiska sojabönor och har den syra och krämighet som man finner i traditionell grekisk yoghurt. Den adderar den rätta konsistensen till både nya och klassiska rätter och lämnar ingen besviken, säger Sofie Zeffer brand manager för Planti.

Nyheten blev snabbt en succé bland de som vill äta lite mer grönt och nu lanseras Planti Greek Style Gurt även i 4 dl bägare. Den är ekologisk och passar perfekt i kalla såser, dip och desserter eller som en sval, krämig klick till kryddstarka rätter. Gurten passar även som frukost med bär och müsli eller som dessert med nötter och honung.

Greek Style Gurt 4 dl, har en fetthalt på 10%, är krämig med en frisk syra och passar bra i kalla såser, dip och desserter. Bör ej kokas. Rekommenderat pris: 25,95 kr. Finns att köpa hos ICA, Coop och Citygross, samt via grossister som Martin & Servera samt Menigo. Upptäck även Plantis växtbaserade cooking fraiche, finns i naturell och smaken Paprika & Chili för en lite grönare måltid.

Plantis ekologiska sojabönorna odlas i Kanada och Österrike. Liksom andra baljväxter är sojabönan en bra källa till protein, fibrer, samtliga B-vitaminer samt mineralämnena järn, zink, magnesium och kalium. Ingredienser och näringsvärden hittas på: https://planti.se/Vaara-produkter