Kronfågel vill minska sin klimatpåverkan i hela värdekedjan. I samarbete med våra grossister väljer Kronfågel Foodservice att packa produkter i SRS-backar som används om och om igen istället för kartong. Det gör att vi sparar 60 ton kartong per år och minskar våra utsläpp med 78 procent.*

Det nya sättet att packa kommer att användas för Kronfågel Foodservice kylda sortiment med start nu i februari.

LÄS OCKSÅ: Kronfågel vill minska plasten med 30 procent

Charlotte Rosta, Produkt- och Varumärkeschef Foodservice.

– Det är helt i linje med våra mål och känns fantastiskt att vi nu kan göra det efterlängtade skiftet, säger Charlotte Rosta, Produkt- och Varumärkeschef Foodservice.

Från att hamna på hög till effektivt retursystem
Tidigare packades vår kyckling i kartonger som hamnade på hög hos våra kunder. Efter samarbete med våra grossister har vi nu bytt till SRS-backar, ett retursystem som skapar effektivitet, minskar koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid.

Minskar våra utsläpp
Kronfågel har tillsammans med koncernen Scandi Standard som mål att i linje med Parisavtalet och 1,5-gradersmålet halvera våra utsläpp var tionde år. Våra utsläpp för packning av Kronfågels Foodservice kylda sortiment minskar med 78 procent när vi väljer att transportera våra varor i SRS-backar istället för kartong, enligt Svenska Retursystem*.

Janneke Vackerberg, hållbarhetschef på Kronfågel.

– Som livsmedelsproducent har vi stora möjligheter att göra skillnad. Att vi nu byter packningsstrategi ligger i linje med vårt hållbarhetsarbete och innebär att materialåtgången av kartong minskar kraftigt samtidigt som vi minskar våra utsläpp, vilket är väldigt positivt, säger Janneke Vackerberg, hållbarhetschef på Kronfågel.

*Källa: www.retursystem.se/sv/hallbarhet/klimatsmartast/