Nu är uteköket äntligen på plats igen på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg. Under sensommaren och skördetiden händer det mycket i köket. Vid olika tillfällen får besökare chansen att testa vegetariska smakprov och laga vegetarisk och vegansk middag.

– Vi hälsar alla intresserade välkomna hit för att prata mat, smaka av och kocka loss i Fredriksdals gröna destination utekök. Råvarorna är alltid nyskördade från vår kravodlade köks- och fruktträdgård, säger Åsa Hässlekvist som är projektledare för uteköket på Fredriksdal museer och trädgårdar.

24 augusti, 8 och 14 september: Öppet utekök för gröna smakprov på Fredriksdal
I sommar och höst har uteköket öppet under flera tillfällen där besökare kan ta del av Fredriksdals gröna utekök och alla dess möjligheter. Fri entré, men smakproven kostar 20 kronor styck och då ingår även ett medföljande recept. Läs mer här.

6 och 13 september: Smaka, dofta och kocka loss i Fredriksdals gröna utekök
Under två tillfällen i september hålls workshops i uteköket där man får lära sig mer om Fredriksdals grönsaker, kryddor och äpplen. Dessutom får man tillsammans med andra deltagare laga en vegetarisk och vegansk middag på stekhällar och muurikkor. Under kvällen blir det också provsmakning av äpplen från odlingarna. Läs mer och köp biljett här.

10 september: Kulturarvsdagen
På Kulturarvsdagen lagas det vegetariska och veganska smakprov av nyskördade råvaror från frukt- och köksträdgården. Fokus ligger på äpple och dessutom en hemlig säsongsgrönsak. Läs mer här.