Nick’s lanserar en utmanare till Center. Soft Toffee är fylld med en krämig toffeefyllning och doppad i mjölkchoklad. Precis som Nick’s övriga sortiment är produkten helt utan tillsatt socker, gluten och palmolja.

-Sedan barnsben har en av mina favoriter varit en svensk, klassisk, toffeefylld liten godsak. Ingredienslistan börjar tyvärr med socker och glukossirap, så jag blev tvungen att göra något åt saken. Idén till ”Soft Toffee” föddes. Efter ett femtiotal försök började toffeefyllningen få den härliga följsamma känslan. Sedan fokuserade vi på att få chokladen att smälta perfekt i munnen tillsammans med fyllningen. Jag undrar om inte detta är vår godaste produkt hittills, säger Niclas Luthman.

Johanna Strand, marknadschef på̊ Nick’s: -Vi tyckte det var dags att erbjuda konsumenter ett nyttigare alternativ därför är soft toffee utan tillsatt socker och utan artificiella sötningsmedel. Sötman kommer ifrån en kombination av naturliga sötningsämnen som inte ger några stora blodsockersvängningar och är snäll mot mage och tänder. Dessutom är soft toffee fri från palmolja och gluten till skillnad från de marknadsledande konkurrenterna.

Produkten Soft Toffee kommer att finnas i butiker runt om i landet från och med september och kommer att distribueras i dagligvaruhandeln, hos apotek- och hälsokostbutiker.