Erfaren Livsmedelsprofil Linda Ahlmalm Tar Ledningen av Försäljning och Marknad hos Protos

Med en gedigen erfarenhet inom verksamhets- och affärsutveckling inom främst livsmedel och detaljhandel tar Linda Ahlmalm nu en nyckelroll hos Protos, ett framstående aktör inom livsmedelssektorn. Hennes inträde markerar en viktig förstärkning av företagets ledningsgrupp och en tydlig signal om framåtrörelsen.

Linda Ahlmalm kommer till Protos med en mångårig bakgrund som har präglats av ledarskap inom strategisk utveckling av verksamheter, främst inom livsmedels- och detaljhandelssektorn. Thomas Östlund, VD för Protos, uttrycker entusiasm över tillskottet: ”Vi är väldigt glada över att få Linda ombord att leda vår försäljnings- och marknadsavdelning. Hon blir ett viktigt tillskott i ledningsgruppen och hennes erfarenhet kommer vara en kraftfull drivkraft i vårt pågående utvecklingsarbete.”

Linda Ahlmalm kliver in som CCO för Protos i en tid av spännande expansion och omvandling inom företaget. Protos, som har sitt fokus på hållbar livsmedelsproduktion och samarbetar nära med lokala gårdar för att förändra livsmedelsindustrin, har genomgått en imponerande förvandling från en ren råvaruleverantör till en innovativ kraft inom livsmedelssektorn.

Linda Ahlmalm kommenterar sin nya roll: ”Jag är imponerad över Protos driv och utveckling, från att ha varit en råvaruleverantör till att bli ett innovativt livsmedelsbolag. Protos är en föregångare inom hållbarhet och svenskodlat med en stark varumärkesportfölj inom både växt- och animaliskt protein. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet och kunderna fortsätta utveckla detta spännande arbete.”

Protos samarbetar med närmare 400 gårdar på Gotland och har positionerat sig som Sveriges ledande aktör inom Krav-kött. Samtidigt har företaget ingått samarbete med forskare, kockar och andra aktörer för att utveckla framtidens livsmedel, både inom animaliskt och växtbaserat. Här kommer Lindas erfarenheter och ledarskap inom branschen att spela en avgörande roll för att driva företagets långsiktiga strategi, förstärka varumärken och kunderbjudanden samt bidra till att forma en hållbar framtid inom livsmedelssektorn.

Thomas Östlund summerar: ”Mat är viktigt på riktigt, och vi kan alla påverka framtiden genom de val vi gör. Vi är väldigt glada att ha Linda med oss och ser fram emot att tillsammans fortsätta vår resa som en kraft för positiv förändring inom branschen.”

Linda Ahlmalm tillträdde som CCO för Protos i augusti 2023.

Text: Jonny Bothin – Butiksnytt