Upptäck en sensationell återkomst av Riesling med The Grape Collective’s ekologiska mästerverk från Rheingau, Tyskland. Detta är mer än bara ett vin; det är en resa genom naturens underverk och vinmakarens konst. Följ med oss på en smakresa där varje droppe är kärleksfullt framställd för att skapa en unik och minnesvärd upplevelse.

Riesling med The Grape Collective 2023 Foto: Butiksnytt

I hjärtat av Rheingau, Tyskland, inleddes skörden för detta ekologiska Riesling-vin i början av september. Trots en del regn som föll strax efter skörden, mötte vinmakarna utmaningen med intensivt arbete för att skörda de ekologiskt odlade rieslingdruvorna.

En lugn och varsam pressning av den fina frukten följde, och för att bevara fräschören och fruktigheten fick juicen jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar vid 18°C. Vinet vilade sedan på jästfällningen i cirka 3 månader för att utveckla djup och komplexitet Vinet avslöjar en ung och druvtypisk doft med en pigg och fruktig stil.

Toner av mogen citrus, mineral, rosa stenfrukt, gröna päron, ananas, mango och vita blommor dansar i glaset och skapar en förförisk aromatisk symfoni.

Smaken är fruktig och följs av en fräsch, knastrande torrhet och livlig syra. Toner av både mineral och solmogen stenfrukt adderar komplexitet, och avslutet är torrt, rent och stramt – en perfekt balanserad smakupplevelse.

Detta ekologiska vin med krispig spets och en monstruös etikett är resultatet av ett givande samarbetsprojekt mellan deras producent Weingut Mehrlein och några entusiastiska kollegor inom vårt företag. Watch out for the monster! Den här Rieslingen är en upplevelse du inte vill missa.

Njut av detta fantastiska vin tillsammans med färska skaldjur som ostron, havskräftor och räkor. Det passar också utmärkt till asiatiska smaker med en hint av hetta, som grillade jätteräkor med chilimayo eller snabbmarinerad lax med soyabrynt smör. Servera det som en elegant aperitif, med eller utan tilltugg.

Märkning: Ekologisk Alkoholhalt: 12 % Volym: 75 cl Sockerhalt: 6 g/l

Artikelnummer Systembolaget: 7285901. Pris: 132: