Utforska smakens värld med Into Tinto från The Grape Collective, ett ekologiskt vin som inte bara förtrollar dina smaklökar utan också bär med sig en hållbar filosofi från vingård till flaska. Med sitt ursprung i Katalonien, Spanien, är detta vin en kärleksfull hyllning till svenskarnas favoritresmål och deras långvariga passion för spanska rödviner.

Into Tinto från The Grape Collective 2023 Foto: Butiksnytt

Ursprung och Druvor: Detta fängslande vin är skapat med omsorgsfullt utvalda druvor, där 35% Garnacha, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Tempranillo och 15% Syrah ger vinet dess unika karaktär. Vinifieringen är en konstform i sig och präglas av en ekologisk hållbarhet som genomsyrar hela processen.

Den ekologiska filosofin genomsyrar vingårdsarbetet, från finurlig bevattning med en egen vattenreservoar till naturligt fall ända in i vingårdarna. Skadeinsekter avskräcks med hjälp av vilseledande doftstickor och skydd från andra blommande växter. Efter noggrann selektering får varje druvsort jäsa separat. Garnacha, Syrah och en del av Cabernet Sauvignon uppfostras på ståltank, medan Tempranillo och resterande Cabernet Sauvignon vilar på fat i tre till fyra månader. Vinet blandas sedan och buteljeras för att skapa den ultimata smakupplevelsen.

Njut av en fruktig doft med toner av svarta vinbär, körsbär och örter.

Vinets medelfylliga och välbalanserade smak levererar fin syra och mjuka tanniner. Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut med imponerande längd.

LÄS OCKSÅ: Upptäck Förtrollningen i Cava Brut Nature

Into Tinto är inte bara ett vin; det är en hyllning till svenskarnas favoritresmål och deras kärlek till spanska rödviner. Vinet är resultatet av ett samarbete med producenten Raimat och vinmakare Carles Escolar, där kollegor som Tony, Li och Carina, tillsammans med den outtröttlige ambassadören Fernando, var med på resan. Resultatet? Ett klassiskt spanskt rödvin som vi är övertygade om att ingen varelse i hela galaxen kan motstå. Ett vin att njuta av i stora klunkar i gott sällskap med vänner.

Låt dig förföras av Into Tinto tillsammans med grillade rätter av lamm eller nöt, saftig stek, ugnsrostade rotfrukter med vitlök och örter, krispig fläsksida, halloumiburgare eller klassiska tapas.

Märkning: Ekologisk Alkoholhalt: 14 % Volym: 75 cl Sockerhalt: 5 g/l

Artikelnummer: Systembolaget: 5503701 Pris: 119:-

Text: Redaktionen – Butiksnytt