Dyk in i en vinäventyrsresa med The Grape Collectives X Marks the Spot Pinot Noir, en skatt från vingårdarna i Victoria, Australien. Följ med på en smakutforskning där varje droppe bär på Pinot Noirs rikedom, skapat med omsorg och hängivenhet till enkelhet.

The Grape Collectives X Marks the Spot Pinot Noir – Butiksnytt

Ursprung och Druvor: X Marks the Spot Pinot Noir härstammar från Victoria, Australiens mångfacetterade vinregion. Pinot Noir-druvorna skördades nattetid under de svalaste timmarna för att bevara fräschören och de aromatiska nyanserna. Efter en noggrann selektering pressades druvorna varsamt och fick jäsa på ståltank. Malolaktisk jäsning skedde naturligt, och efter den slutliga blandningen och filtreringen vilade det färdiga vinet en tid på ståltank. Det transporterades sedan till Europa för att slutligen buteljeras i en PET-flaska, en del av det svenska pantsystemet.

Upptäck en pigg och bärig doft med druvtypiska toner av röda och mörka bär.

Ett lättare rött vin i en ungdomlig och fruktig stil, med smaker av röda och mörka bär, viol och inslag av lakrits. Toner av örter och kryddor bidrar till ett behagligt och balanserat avslut.

X Marks the Spot Pinot Noir är en del av en serie från The Grape Collective, där vi tillsammans med utvalda producenter framställer viner som är goda, enkla och ärliga. Vi har skapat X Marks the Spot Pinot Noir i samarbete med en av våra längsta samarbetspartners: McPherson Wines. De är belägna strax norr om Melbourne i Australien och har optimala förutsättningar för att skapa en livlig och matvänlig Pinot Noir med fruktig karaktär och tydlig prägel av regionen.

Förpackningen, en klimatsmart PET-flaska, är tålig, lätt att bära och kan pantas i handelns vanliga returstationer. En PET-flaska innebär en 54-53 procent lägre klimatpåverkan* jämfört med en motsvarande vinflaska i glas, när faktorer som förpackningsmaterial, produktion, återvinning och transport av material vägs samman. *Update of wine packaging LCA Final report 2018, Alko Oy, Gala Consulting Oy.

Njut av denna skatt tillsammans med vegetariska rätter som svamppasta och risotto, lättare kött- och fågelrätter, samt till charkuterier, ost och småplock.

The Grape Collective är en exklusiv vinserie skapad av Spendrups, en framstående aktör inom den svenska dryckesbranschen. Med ett rykte byggt på sina populära ölvarumärken har Spendrups nu utvidgat sin portfölj med den sofistikerade vinserien The Grape Collective. Vinserien omfattar olika viner, varav ett noterbart är Riesling Returns, en tysk pärla från Rheingau med en nyanserad och uppfriskande smakprofil. Den bjuder på toner av gröna äpplen, rökig mineralitet, ananas, vita vinbär, honung och citron.

För den som är nyfiken på att utforska The Grape Collective-vinerna finns möjligheten att kontakta dem direkt via deras webbplats. Njut av en upplevelse av förfinad elegans och välsmakande kreationer som speglar Spendrups dedikation till kvalitet och mångsidighet inom dryckeskulturen. Läs mer på deras. webbplats.

Alkoholhalt: 13 % Volym: 75 cl Sockerhalt: 2 g/l

Artikelnummer Systembolaget: 243201. Pris: 120:-

Text: Redaktionen – Butiksnytt