Årets chokladnyhet, Kexchoklad Vegan, möter efterfrågan från både älskare av mörk choklad, veganer och vegetarianer. Nya Kexchoklad Vegan är en choklad med krispiga fyllda rån, täckta med mörk choklad. Kexchoklad är Cloettas aktiva svenska klassiker som har en speciell plats i många svenskars hjärtan. Nu breddar vi portföljen och bjuder in flera att njuta av Kexchoklad. Cloetta Kexchoklad är en svensk klassiker som har förgyllt vardagen sedan 1938.

Nu breddar Cloetta Kexchoklad sin portfölj och lanserar en vegansk Kexchoklad. Kexchoklad Vegan är en mjölkfri och vegansk Kexchoklad med mörk choklad. Frasiga fyllda rån, täckta med mörk choklad.

Nya Kexchoklad Vegan möter kundefterfrågan av produkter utan ingredienser från djurriket. Genom att byta ut mjölken i vår nya Kexchoklad Vegan, öppnar vi även upp för fler att njuta av Cloettas nya veganska Kexchoklad.

Chokladöverdraget på Kexchoklad Vegan består av mörk choklad till skillnad mot originalet som har ett täcke av ljus choklad. Cloetta har låtit konsumenterna testa nya Kexchoklad Vegan och de anser att den mörka chokladen är lagom söt och produkten mycket god.

– Vi är glada att kunna bredda vårt erbjudande så att fler konsumenter kan njuta av vår goda Kexchoklad. Kexchoklad Vegan möter efterfrågan från konsumenter och gör det möjligt för både veganer, vegetarianer och älskare av mörk choklad att njuta av Kexchoklad, säger Marie Schelin, Senior Brand Manager på Cloetta.

Som ett led i arbetet med att skapa ett mer hållbart produktsortiment, innehåller chokladen Rainforest Alliance-certifierad kakao.

Kexchoklad Vegan lanseras vecka 7 2021 och du hittar produkten i de flesta butikerna inom service- och dagligvaruhandeln.