Huel utvecklar och producerar hållbara, veganska, kompletta snabbmål och är världsledande inom sin bransch. Nu introduceras Huel på ICA för att bredda sin försäljning mot svenska konsumenter. Huels näringsmässigt kompletta måltid Ready-to-drink kommer att säljas i utvalda ICA-butiker från den 18 januari.

Huel nu på ICA

Sedan starten 2015 har Huel växt snabbt och nådde redan under 2020 sin första milstolpe, 100 miljoner sålda måltider runt hela världen med online-försäljning. Sverige är en av Huels snabbast växande marknader globalt och är störst i Norden med en årlig tillväxt på 120 procent. Introduktionen på ICA i Sverige är Huels första etablering på en dagligvarukedja i Norden.

Näringsmässigt kompletta veganska snabbmål

Lanseringen är ett steg i att möta svenska konsumenters efterfrågan på veganska ”grab-and-go” snabbmålsalternativ som är näringsmässigt kompletta. Huel Ready-to-drink är en komplett dryckesmåltid som är färdig att dricka. Att vara ”näringsmässigt komplett” betyder att varje flaska innehåller en balans av makronutrienter – proteiner, kolhydrater, fibrer och fetter – som vi dagligen behöver samt vårt dagliga behov av 26 viktiga vitaminer och mineraler, baserat på ett intag av 2000 kcal per dag. Huels Ready-to-drink finns för närvarande i smakerna Vanilla, Berry och Chocolate, och  fler smaker är på gång.

Redovisar koldioxidutsläppen

Huels mål är att göra näringsmässigt komplett mat med minimal miljöpåverkan. Liksom ICA är företaget engagerat i att löpande granska och förbättra sitt hållbarhetsarbete. Under 2020 släppte Huel sin rapport  Sustainable Nutrition Report som tar upp vilka viktiga förändringar som krävs för att ge framtida generationer en näringsrik kost inom hållbara gränser för vår planet. För att göra det enklare för konsumenterna att göra hållbara och näringsrika val  har Huel börjat redovisa koldioxidutsläpp för sina produkter på hemsidan. Planen är att informationen även ska finnas tryckt på förpackningarna innan årsslutet.

100 procent återvinningsbara

Förra året lovade ICA att avskaffa all engångsförpackning. År 2022 är planerna att bara sälja produkter med återvinningsbara förpackningar och 2030 kommer all förpackning att tillverkas av återvunnen plast eller andra fossilfria råvaror. Huels RTD-flaskor är 100 procent  återvinningsbara och målsättningen är att göra samtliga förpackningar 100 procent återvinningsbara till 2025. Detta möter ICAs kommande hållbarhetskrav.

Huels VD, James McMaster , är glad över att ha ICA som första svenska partner:

”Vårt mål är att erbjuda näringsmässigt komplett mat. Vi är stolta över samarbetet med ICA som gör det lättare för hälso- och miljömedvetna konsumenter att upptäcka våra produkter. ICAs engagemang i att möta kundernas förväntan och erbjuda hållbara varumärken är något vi värdesätter och är glada över att få vara en del av, säger James McMaster.

Huel Ready-to-drink har aromatisk smak och innehåller mindre än 5 g socker per flaska. Drycken är vegansk, fri från gluten, soja, GMO och är tillverkade med minimal miljöpåverkan.