I morgon, den 21 september, slår en sprillans ny Hemköp Östenssons-butik upp sina dörrar i den pulserande stadsdelen Folkungavallen, belägen i södra Linköping. Med en imponerande försäljningsyta som sträcker sig över cirka 1200 kvadratmeter, kommer butiken att bemannas av en skicklig personalstyrka bestående av 25 engagerade medarbetare.

Folkungavallen växer fram som en naturlig förlängning av Linköpings innerstad, och en av de mest efterlängtade tillskotten i denna blomstrande stadsdel är Hemköp Östenssons Folkungavallen.

”Det känns fantastiskt och pirrigt, precis som alla butiksöppningar brukar göra,” uttrycker Anders Lindblom, VD på Östenssons. Han fortsätter att berätta om den positiva atmosfären som redan genomsyrar butiken och hur de har skapat en inbjudande atmosfär för kunderna. ”Butiken andas färskvaror. Kunderna möts först av vår välsorterade frukt- och gröntavdelning innan deras shoppingresa tar dem vidare till vår delikatessavdelning och vårt imponerande sortiment av färskvaror.”

För att möta kundernas behov kommer butiken ha generösa öppettider, från kl. 08.00 till 21.00 varje dag. Dessutom förutspås Hemköp Östenssons Folkungavallen bli det självklara valet för många som bor i området när över 600 nya bostäder växer fram i området. Inte långt bort ligger även en nyligen byggd simhall.

”Läget är optimalt. Det är ett citynära läge, men ändå inte mitt i stadskärnan. Det här kommer att bli ett bostadsnära område med en ständig ström av människor, och butiken ligger på markplan i anslutning till ett parkeringshus, vilket gör det naturligt för många att passera förbi oss,” förklarar Anders.

Butikens invigning är planerad till imorgon kl. 10.00, och såväl Anders Lindblom som butikschef Petra Eriksson, tillsammans med resten av det dedikerade teamet, ser entusiastiskt fram emot att välkomna de första kunderna.

”Som kund kan man förvänta sig ett mycket positivt och hjälpsamt team. Det är en varm och inbjudande butik,” försäkrar Anders.