Planti vill få fler att prova växtbaserade alternativ till yoghurt med hjälp av ny förpackning och design som signalerar färskt, god smak och härlig frukost. Den nya förpackningen har dessutom en ny typ av kork med lägre CO2-avtryck.

LÄS OCKSÅ: Grön tzatziki till grillen

Att göra växtbaserat till en naturlig del av vardagen har länge varit ett av målen för Planti, som på några år blivit marknadsledare på växtbaserad yoghurt*. Förpackningen har däremot inte varit konsumenternas favorit. Med denna nya förpackning hoppas vi få ännu fler att prova våra goda växtbaserade gurtar. Samtliga nya förpackningar förses nu med en ny typ av återvinningsbar kork.

Skogsbaserad kork från Norden

Korken på de nya Planti-förpackningarna tillverkas av tallolja som är en restprodukt vid nordisk papperstillverkning. Det ger 28% lägre CO2-avtryck jämfört med en vanlig plastkork. Alla korkar är 100% återvinningsbara och sorteras som plast.

Sofie Zeffer, Nordic Brand manager för Planti.

– Växtbaserat är naturligt hållbart med lägre CO2avtryck, men nu får vi även en mer hållbar kork vilket kommer uppskattas av våra miljömedvetna konsumenter säger Sofie Zeffer, Nordic Brand manager för Planti.

Planti Soygurt 1000g finns i smakerna: Naturell, vanilj, jordgubb och blåbär

Planti Soygurt eko 750g finns i smakerna: Naturell, vanilj, mango och jordgubb&smultron

I butik: Från v.7. Planti finns i kyldisken och är listade hos alla livsmedelskedjor.

Rekommenderat ca pris: Soygurt 30,50:- Soygurt eko 27,50:-

LÄS OCKSÅ: Plantis nya matlagningsprodukter