Den 7 december är en dag att markera i kalendern för älskare av exklusiv Champagne. Då släpps Taittingers prestigefyllda Comtes de Champagne Blanc de Blancs i den strålande årgången 2013. Med endast 1 200 flaskor tillgängliga är detta en unik chans att ta del av ett vin skapat under exceptionella förhållanden.

Taittingers Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2013 är resultatet av en resa från en utmanande vinter till en solig och rekordartad sommar. Denna cuvée, framställd av Chardonnaydruvor från de fem Grand Cru-klassade byarna, har vilat i Taittingers källare i tio år, utvecklandes till ett vin med strålande komplexitet och mognad.

Taittinger 2013 Blanc de Blancs Comtes de Champagne

Vinet öppnar upp som en strålande juvel, med en fängslande gyllene nyans och en livlig kaskad av små, ihållande bubblor. Smaken är som en symfoni av smakupplevelser, pulserande och rik på nyanser. Mogen citrus dansar elegant tillsammans med nygräddad brioche, skapande en harmonisk balans mellan fruktighet och krämig elegans. Denna förtrollande kombination kompletteras av en strålande syra som ger vinet en uppfriskande livfullhet, medan en fin mineralton lägger till en subtil komplexitet.

Taittinger 2013 Blanc de Blancs Comtes de Champagne

Den långa, harmoniska eftersmaken är som en epilog som utspelar sig på gommen. Här avslöjas varsamt vävda nyanser av ingefära och lakrits, som en sista klang i en perfekt komponerad melodi. Det är en smakresa som utvecklar sig steg för steg och lämnar en minnesvärd och förförisk eftersmak som följer med långt efter att sista droppen svalts.

Målet med varje unik årgång av Comtes de Champagne är att erbjuda ett vin redo att avnjutas vid lanseringen, samtidigt som det har kapacitet att åldras i upp till 40 år och avslöja ständigt nya, subtila nyanser i doft och smak.

Taittinger, grundat 1734, har skapat den 40:e versionen av Comtes de Champagne sedan starten 1952. 2013 års upplaga har redan fått strålande recensioner från världens ledande vinkritiker. Vinet kommer att lanseras i Sverige den 7 december och levereras i en exklusiv presentförpackning. Det är verkligen ett vin för de finaste ögonblicken i livet!

Information om Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2013:

  • Pris: 2 195 kr
  • Volym: 750 ml
  • Artikelnummer: 90598
  • Antal flaskor tillgängliga: 1 200

Passa på att webblansera kl 10.00 den 7 december för att säkra din flaska av denna extraordinära Champagne, levererad i en lyxig presentförpackning.

Text: Redaktionen – Butiksnytt