Lara Saulo har utsetts till verkställande direktör för affärsområdet Fazer Konfektyr. I sin nya roll efterträder hon Markus Hellström som har beslutat att tillträda en tjänst utanför företaget. Lara kommer att tillträda sin nya roll den 2 januari 2023. 

Lara Saulo började sin karriär på Fazer 2017 som EVP, Group Transformation, arbetade som EVP, People & Transformation sedan 2019 och som verkställande direktör för affärsområdet Fazer Bageri sedan 2021.

”Jag är mycket glad över att välkomna Lara till den här positionen. Som en erfaren ledare med stark affärs- och ledarskapsförmåga är hon mycket väl lämpad att leda konfektyrverksamheten”, kommenterar Christoph Vitzthum, koncernchef, Fazer-koncernen. ”Jag vill också redan nu tacka Markus för hans starka bidrag till Fazers framgång och önskar honom all lycka i framtiden”, fortsätter Christoph.

Marko Bergholm kommer att ta över rollen som tillf. VD för affärsområdet Fazer Bageri utöver sin roll som VD för Bageri Finland.

Markus Hellström lämnar Fazer senast i maj 2023 och fokuserar fram till dess på att stöda projektet för att bygga en ny toppmodern konfektyrfabrik.