Den Göteborgsbaserade glassproducenten går in i nya geografiska marknader och utökar sin säljkår med ytterligare en person, Maria Gudmundsson Rönde, i region Skåne och Småland.

– Vår ambition är att fortsätta växa och ta mer plats på den svenska glassmarknaden med vår premiumglass. Södra Sverige är en för oss intressant marknad där vi även har en relativt hög varumärkeskännedom. Med mer närvaro genom Maria är jag övertygad om att vi kommer att lyckas med det, säger Katarina Mild VD & Ägare Lejonet & Björnen.

LÄS OCKSÅ: Hon blir ny försäljningschef på Lejonet & Björnen

Maria har en lång och samlad erfarenhet från DVH och kommer närmast från Findus.

– Jag brinner för att träffa kunder och att genom våra möten bygga långsiktiga relationer som genererar en god försäljning för båda parter. Jag ser framemot att med min långa och samlade erfarenhet från DVH kunna vara med och bidra och stärka Lejonet & Björnens position i Södra Sverige, säger Maria Gudmundsson Rönde säljare Lejonet & Björnen.

Lejonet & Björnen säljer till samtliga kedjor inom dagligvaruhandeln och har sin största försäljning i Göteborg & Stockholm med omnejd. Nu kommer företaget att lägga stort fokus även i Södra Sverige.

Maria kommer utöver dagligvaruhandeln även att jobba mot café och restaurang.

– Café & restaurang är ett nytt område för mig, vilket känns kul och utvecklande! I Södra Sverige har vi så många vackra platser med högt besökarantal där jag vet att Lejonet & Björnen kommer att tillföra något, säger Maria.

– Det är rätt i tiden. Vi upplever en ökad efterfrågan på svenskproducerade produkter och att konsumenter idag blir alltmer medvetna och ställer högre krav på innehållet, där fyller vår produkt, gjord på endast naturliga råvaror i Göteborg, en viktig plats i frysdisken, säger Katarina.

– Vi är glada över att välkomna Maria till oss på Lejonet & Björnen. Med hennes kända kvaliteter samt den passion och det engagemang hon redan visat kommer vi kunna ta nästa steg i att stärka vår position och ta nya geografiska marknader, avslutar Katarina.